Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit ronthattam el a pogácsatés...

Mit ronthattam el a pogácsatésztán?

Figyelt kérdés

Mindent úgy csináltam, mint a receptben írva van, eltelt két óra és teljesen olyan, mintha lángostészta lenne :-( Az már biztos, hogy kuka, de nem tudom mi lehetett a baj.

[link]



2020. jún. 21. 12:53
1 2
 11/20 anonim válasza:
65%
Szerintem én tudom hogy mi a hiba! A liszted! Milyen lisztethasználsz? Hagyományosat vegyél! Szitáld át!
2020. jún. 21. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:
79%

A hozzávalók mennyiségét nézve ez majdnem ugyanaz a recept.

[link]


Egy fontos dolog, ami nekem feltűnt a nosalty-s receptben: ott megolvasztja a margarint. Szerintem ez nagy hiba.


Ahogy Limara is írja, a jéghideg vajat (margarint) el kell morzsolni a liszttel (vagy késes robotgépben összemorzsásítani) - és utána jön a többi.

2020. jún. 21. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is a margarin olvasztás a hiba. Azért írtam a hűtőt.


Legegyszerűbb úgy kezdeni, hogy a lisztet ki éred és nagylyukú reszelőn belereszeled a vajat/margarint, közben a már reszelt vajat lisztezed, ha benne van az összes vaj/margarin akkor pedig nem gyúrni kezded, hanem 🙏 kéztartással morzsolod, míg el nem oszlik rendesen. Utána teszed hozzá a többi dolgot.

2020. jún. 21. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 A kérdező kommentje:

#11: Sima miskolci BL55-t használtam, át tényleg nem szitáltam, de nem voltak abban "rögök", attól szerintem sikerülnie kellett volna.


#12: Itt óriási különbség, hogy előtte tejben futtatok fel élesztőt! A margarint én sem olvasztottam fel, csak szobahőmérsékletűre melegítettem, ahogy írták. De tetszik ez a recept is, elmentettem (amazt meg töröltem), lehet hogy ez lesz következő ámokfutásom áldozata :-D

2020. jún. 21. 16:10
 15/20 anonim ***** válasza:

Sajnos nem biztos, hogy az utólagos visszahűtés korrigálja a hibát.

Sok esetben a felolvasztott, majd visszahűtött zsiradék állaga nem lesz ugyanolyan, mint felolvasztás előtt. Ergo, a tészta sem lesz olyan, mintha eleve hideg vajjal készült volna.


Nem állítom, hogy ennél a receptnél is így van, de könnyen lehet...

2020. jún. 21. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, Limara oldalán tuti jó, kipróbált és bevált recepteket találsz (nem csak pogácsát), a nosalty-s gyűjtőoldal kritika nélkül mindent átvesz. Én ezekben nem bízom... a mindmegette-ben sem.
2020. jún. 21. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

A margarin szoba hőmérsékleten olvadt állapotú ?

Azt írja, hogy szoba hőmérsékletűre melegítette.

Ez ugye számszerűleg 22 fok.

Egyébként sok a változó

Lisztből is van BL55 , BL80 stb

Kelt tésztához BL80-at használnék, ezt sokan nem tudják. A BL55 mindenféle sütihez való például.

A margarin is lehet többféle összetételű.

A tejföl is lehet kisebb, nagyobb zsírtartalmú.

A recept író sokszor nem is gondol ilyenekre.

Az ártatlan próbálkozó meg szív vele, mert ő pont nem olyanokat vásárolt.

2020. jún. 21. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
60 deka liszt még nem olyan sok, hogy ne tudná megzavarni a tészta állagát egy kicsit hígabb tejföl, vagy 3 jó nagy tojás.
2020. jún. 21. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, megyek melózni, sok szeretettel várok mindenkit a jövő héten is, keressétek a "Mit rontottam már megint el a pogácsán?" kérdést! Talán blogot kellene indítanom... :)
2020. jún. 21. 16:53
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Annyira rossz csak nem lehetett a tészta, hogy ne lehessen kisütni. Esetleg olajban is meg lehet próbálni. De azt hiszem a gasztronómiára is igaz, hogy a ugyanazokkal az összetevőkkel egy rutinosabb szakács mást tud összehozni, mint egy kezdő. Egyszerűen csak gyakorolni kell és megfigyelni az étel reakcióit. Hamarosan ki sem nyitod majd a recept könyvet, mert szemre megmondod, hogy mi kell még az ételbe.
2020. jún. 21. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!