Mit ronthattam el a pogácsatésztán?
Mindent úgy csináltam, mint a receptben írva van, eltelt két óra és teljesen olyan, mintha lángostészta lenne :-( Az már biztos, hogy kuka, de nem tudom mi lehetett a baj.
A hozzávalók mennyiségét nézve ez majdnem ugyanaz a recept.
Egy fontos dolog, ami nekem feltűnt a nosalty-s receptben: ott megolvasztja a margarint. Szerintem ez nagy hiba.
Ahogy Limara is írja, a jéghideg vajat (margarint) el kell morzsolni a liszttel (vagy késes robotgépben összemorzsásítani) - és utána jön a többi.
Szerintem is a margarin olvasztás a hiba. Azért írtam a hűtőt.
Legegyszerűbb úgy kezdeni, hogy a lisztet ki éred és nagylyukú reszelőn belereszeled a vajat/margarint, közben a már reszelt vajat lisztezed, ha benne van az összes vaj/margarin akkor pedig nem gyúrni kezded, hanem 🙏 kéztartással morzsolod, míg el nem oszlik rendesen. Utána teszed hozzá a többi dolgot.
#11: Sima miskolci BL55-t használtam, át tényleg nem szitáltam, de nem voltak abban "rögök", attól szerintem sikerülnie kellett volna.
#12: Itt óriási különbség, hogy előtte tejben futtatok fel élesztőt! A margarint én sem olvasztottam fel, csak szobahőmérsékletűre melegítettem, ahogy írták. De tetszik ez a recept is, elmentettem (amazt meg töröltem), lehet hogy ez lesz következő ámokfutásom áldozata :-D
Sajnos nem biztos, hogy az utólagos visszahűtés korrigálja a hibát.
Sok esetben a felolvasztott, majd visszahűtött zsiradék állaga nem lesz ugyanolyan, mint felolvasztás előtt. Ergo, a tészta sem lesz olyan, mintha eleve hideg vajjal készült volna.
Nem állítom, hogy ennél a receptnél is így van, de könnyen lehet...
A margarin szoba hőmérsékleten olvadt állapotú ?
Azt írja, hogy szoba hőmérsékletűre melegítette.
Ez ugye számszerűleg 22 fok.
Egyébként sok a változó
Lisztből is van BL55 , BL80 stb
Kelt tésztához BL80-at használnék, ezt sokan nem tudják. A BL55 mindenféle sütihez való például.
A margarin is lehet többféle összetételű.
A tejföl is lehet kisebb, nagyobb zsírtartalmú.
A recept író sokszor nem is gondol ilyenekre.
Az ártatlan próbálkozó meg szív vele, mert ő pont nem olyanokat vásárolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!