Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért tesznek a pogácsatésztáb...

Miért tesznek a pogácsatésztába fehérbort?

Figyelt kérdés
Több olyan részeges pogácsareceptet találok amibe akár 1dl fehérbort tesznek. Mit tesz a bor a tésztával? Miért kell bele?

2014. nov. 13. 13:56
 1/4 anonim ***** válasza:
A savassága reakcióba lép más hajtóanyagokkal, illetve magában is a tészta megkelésében játszik szerepet.
2014. nov. 13. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Megemeli a tésztát, nekem is van sósrúd receptem, ami ugyan nem boros, de kis ecet kell bele.

A hájasokba is szoktak tenni kis ecetet. a bornak is ugyenez a jelentősége, a gyenge savassága miatt.

2014. nov. 13. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
..és annak van jelentősége hogy vörösbor vagy fehér. Nekem szerintem csak vörös van otthon. De akkor ezek szerint lehet helyettesíteni esettel. Sima ételecet vagy almaecet vagy valami más?
2014. nov. 14. 14:09
 4/4 anonim ***** válasza:
Sima 10 %-os ecet kell bele. Más ízesített ecetek nem jók, mert kiérezni a kissé cefrés ízét, mint pl az almaecetnek. Na meg az almaecet csak 5 %-os.
2014. nov. 17. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!