Miért tesznek a pogácsatésztába fehérbort?
Figyelt kérdés
Több olyan részeges pogácsareceptet találok amibe akár 1dl fehérbort tesznek. Mit tesz a bor a tésztával? Miért kell bele?2014. nov. 13. 13:56
1/4 anonim válasza:
A savassága reakcióba lép más hajtóanyagokkal, illetve magában is a tészta megkelésében játszik szerepet.
2/4 anonim válasza:
Megemeli a tésztát, nekem is van sósrúd receptem, ami ugyan nem boros, de kis ecet kell bele.
A hájasokba is szoktak tenni kis ecetet. a bornak is ugyenez a jelentősége, a gyenge savassága miatt.
3/4 A kérdező kommentje:
..és annak van jelentősége hogy vörösbor vagy fehér. Nekem szerintem csak vörös van otthon. De akkor ezek szerint lehet helyettesíteni esettel. Sima ételecet vagy almaecet vagy valami más?
2014. nov. 14. 14:09
4/4 anonim válasza:
Sima 10 %-os ecet kell bele. Más ízesített ecetek nem jók, mert kiérezni a kissé cefrés ízét, mint pl az almaecetnek. Na meg az almaecet csak 5 %-os.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!