Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bolognai spagettit készítenék...

Bolognai spagettit készítenék holnap, de a sofrittohoz nincs angol zellerem. Ki lehet ezt váltani egyéb zöldséggel?

Figyelt kérdés

#sofritto, spagetti,bolognai
2020. jún. 14. 22:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
7%

Nagy divat manapság ez a főzősműsor szintű "só bors mindenre, oszt kész".

Újranyitás után ebben a hónapban a 3. szakácsomtól váltam meg , többek közt emiatt, mert "elfelejti" beízesíteni az ételt.

Szóval lehet itt hangzatos elméleteket puffogtatni, csak ha a vendég visszadobja az ételt, az nem tesz túl jót egy étterem hírnevének.

2020. jún. 15. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Istenem...hogy egy egyszerű recept milyen indulatokat vált ki...

7-es: A kérdező feltett egy kérdést, én meg igyekeztem a megítélésem szerinti leghitelesebb forrásból kimásolni. A többit privátban küldtem el neki, de akkor csak neked, csak itt csak most:

"Megjegyzés: A fenti recept 1982-ből származik, ekkor adta be ugyanis az Olasz Konyhaművészeti Akadémia (Accademia italiana della cucina) a Bolognai Kereskedelmi Kamarához a bolognai ragu hivatalos receptjét. A modernebb változatokban a marhahús mellett már sertéshús (például: sütnivaló sertéskolbász tölteléke) is szerepel, és a tejszín helyett néhány kanál tejet adnak hozzá."

Forrás: [link]


Egyébként a fazon az a Gianni, aki(ha jól tudom) itt letelepedett, és úgy emlékszem, olyan 10-15 éve volt pár főző, ill. étteremfelújító műsora.

Magam pedig az eredeti magyar konyhát szeretem, zsírral, gluténnal,laktózzal, szénhidráttal. És IGAZI cukrot használok. Borsot csak abba teszek, amibe elengedhetetlen, mert nem szeretem.

Szia.

2020. jún. 15. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
vakvarnyúcska: A 7/11-es válaszoló rengeteg fözös témához ír ilyesmiket, mindent jobban tud és teljesen hibás dolgokat közöl, nem tud semmit sem elfogadni, ami nem töle származik, fözni is igencsak rosszul tud a kommentjkei alapján, de mindent azzal igazol, hogy ö a "nagy szakács", aki évek óta dolgozik valami étteremben - és ez az, amit erösen kétségbe vonok, vagy ha netán tényleg igaz lenne, akkor valami utolsó kifözdében, máshol nem ütné meg a kukta szintet sem.
2020. jún. 16. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 13-as!


Értem, köszönöm a válaszod. Akkor te jobban ismered már őt. Én nem olyan régen kezdtem el válaszolgatni, inkább csak olvasgattam, de azt sose értettem, hogy ismeritek meg, hogy ki kicsoda?:)A stílusáról? Mert mást nehezen tudok elképzelni, ha anonim.

2020. jún. 17. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a stílusa is jellemzö, emellett minden alkalommal, amikor kifogy az "érvekböl", elöveszi az "én nagy szakács vagyok " szöveget, és olyan butaságokat ír, amiböl kiderül, hogy még véletlen sem lehet komolyabb szinten az, egy mezei háziasszony is többet tud.
2020. jún. 17. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 A kérdező kommentje:
Nem terveztem vitát generálni,ezt leszámítva még egyszer köszönöm a hasznos tippeket, különösen vakvarnyúcskáét :) Azt hiszem a legjobb az lesz ha legközelebb meggooglizom az adott étel elkészítésének a receptjét, semmint hogy egy esetleges újabb vita tárgyává tegyem itt :D Minden jót emberek! :)
2020. jún. 17. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!