Jól értelmezem ezt az angol receptet?
Ez egy piskóta receptje, persze nem az összes hozzávaló:
2 cups sugar
1 3/4 cups all purpose flour
3/4 cup unsweetened cocoa powder (best quality available)
1 1/2 teaspoons baking powder
1 1/2 teaspoons baking soda
1 teaspoon salt
3 eggs
Az egyesek bezavarnak, jól értem hogy pl 1 és háromnegyed csésze liszt kell, illetve másfél teáskanál sütőpor, illetve szódabikarbóna?
Muszáj bele mindkettő?
Igen, az 1 1/2 az 1,5-et (másfelet) jelent, csak ha nem tizedes törtröl van szó, nem lehet közé vessszöt/pontot tenni.
A sütöpor+szódabikarbóna esetében tényleg mindkettö kell bele, mert nem egészen ugyanaz a kettö. De szükség esetén a szódabikarbónát helyettesítheted a sütöporral (fordítva nem), de adott esetben elöfordul, hogy nem lesz tökéletes - a többi hozzávalótól függöen.
Sok sikert a sütéshez!
Kell bele mindkettő
(Amúgy a törtek 2-3. osztályos tananyag....)
ma 08:27-es: mivel nincs minden hozzátevö leírva, ezért nem jelenthetted ki ilyen kategórikusan, hogy nem kell bele sütöpor/szódabikarbóna. Márcsak azért sem, mert igen sok helyen a kevert tésztákat is piskótának nevezik, amibe meg feltétlen kell.
Ez már nem az elsö ilyen jellegü válaszod, és ezért tartom szükségesnek, hogy helyreigazítsalak!
Utolsó!
Miután cukrász vagyok, tisztában vagyok a piskóta összetevőivel. Tojás, cukor és liszt, semmi más. A válaszom is arra vonatkozott, hogy a kérdező azt írta: "Ez egy piskóta receptje". Valo igaz, a válaszom kicsit hibás volt, lemaradt a "ba" : piskótaBA. Mellesleg érdekelne, miiből gondolod, hogy nem ez az első ilyen jellegű válaszom, lévén nem szerepel a felhasználó nevem. Létezik a világon millió más értelmes ember is, aki tud piskótát sütni.
A válaszod meg a stílusod egyértelmüen mutatja, hogy te vagy az, minden esetben ilyen arrogáns módon kiniylatkoztatsz dolgokat és ha valaki nem ért egyet, vagy kijavítja a hibßadat, akkro személyeskedni kezdesz.
Azt nem tudhatod, hoyg a kérdezö konkrétan milyen receptröl beszél, mivel határozottan írta is, hogy nem írt bele minden összetevöt (meg a bababpiskótában kakaóport még életemben nem hallottam), tehát nem kellene ennyire agresszívnak lenni.
Másrészt nem azt írtam, hoyg ÉN nevezem a kevert tésztákat piskótának, hanem hogy sok vidéket ez a megszokott. Ebbe megint fölösleges belekötni, és föleg az értelmetlenül gyúnyos megjegyzéseidet megtarthatnád magadnak.
Harmadszor meg böven van elég tapasztalatom sütés terén is, így képes vagyok tanácsot adni a kérdezönek, méghozzá arra, amit kérdez és nem akadémiai vitákat tartok a piskóta mibenlétéröl válasz helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!