Hogy kell a májat lehártyázni?
Figyelt kérdés
Biztos én vagyok béna, de amiket én veszek, azokon nem találok hártyát (nem, nincs rajta hogy hártyázott). Azt a vékony réteget ami a májon van sehogy nem tudom leszedni, mert csak széttrancsírozok mindent. Azt kéne leszednem? Hogyan?
Előre elnézést kérek azoktól akik régóta tevékenykednek a konyhában.
2020. jún. 11. 10:59
1/4 anonim válasza:
Hártyázni nem kell a felúletét. Attól függ, hogy milyen máj. Baromfi májról lóghat hártya, a fenti részen (ha szívvel együtt van, akkor szokott), illetve érdemes megnézni, ha zöld folt van rajta, azt kivágni. Sertés, marha májból meg ki kell vágni a nagyobb ereket.
2/4 A kérdező kommentje:
Baromfi.
Köszönöm! :)
2020. jún. 11. 11:51
3/4 anonim válasza:
Csirkemájon semmiféle hártya nincs.
Lehártyázni marhát kell, abból is az öregebbet.
Gyakorlatilag úgy le lehet hártyázni, mint amikor a zsírszalonnáról lefejtik a bőrt. Késsel kicsit megkezded, aztán ujjal benyomod, és lefejted egyben.
Ez csak a marhára vonatkozik. Sertést se kell hártyázni, birkát se...
(Az erek, inak, más téma. Ez kimondottan felületi hártya, amiről beszéltem. Marhánál ezt érdemes lefejteni)
4/4 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a segítséget!
2020. jún. 11. 16:41
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!