Hogy a legegyszerűbb a spárga elkészítése?
Figyelt kérdés
Minap vettem zöld spárgát,de még soha nem készítettem.Hogy a legcélszerűbb elkészíteni?Csak tegyem vízbe és főztem 15 percig?Vagy tegyem sütőpapírra és süssem ennyi ideig?Olajat,vajat,stb. nem használok.Vagy fogyasztható nyersen is?Ha igen a végén a hajtások is ehetők?A szárát meg kell pucolni?2020. jún. 4. 17:48
1/3 anonim válasza:
A zöld spárgat megfogod a véget levágod.
Megfogod a spárga fejénél és megmarkolod csak azt a reszt kell meghámoznod
Víz só cukor citromlés víz forr megfözöd benne
2/3 anonim válasza:
A zöld spárgát nem kell hámozni. Én le szoktam törni a végét, mert ahol eltörik, ott már nem fás. Sós-cukros-ecetes vízben főzöm, hogy még roppanós maradjon. Hideg vízzel leöblítem utána, így a színe is megmarad.
3/3 anonim válasza:
Hát igena az alja fás szokott lenni főleg ilyenkor már június elején,kb 5-cm azt meg kell hámozni.Egyébbként 2-3 perc a zöldspárga főzési ideje.A fehérnek 6-8.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!