Spárga recept? Kaptam egy marék fehér spárgát, mit tudok belőle készíteni? Még sohasem vettem/főztem?
Vajas spárga
Rakott spárga
Ananászos spárgasaláta
Spárgakrémleves
Az alsó,keményebb,fás részét vágd le(ki tudod tapogatni).
A spárgát első körben meg kell tisztítani, le kell törni vagy vágni a kemény, alsó részét (tönknek hívják). Vagy érzésre, szóval megtapizod, és ami kemény, azt levágod, a másik módszer lassabb, egyesével a kezedbe veszed, megpróbálod eltörni a végénél és ahol törik, úgy pont jó lesz. Jamie is így csinálja :D
Meg lehet párolni, utána kis vajon megfuttatni, vagy csőben sütni más zöldségekkel, hússal. Hamar megvan, szóval nem szabad sokáig magára hagyni.
Nekem a kedvenc receptem belőle a mézes-mustáros-spárgás csirkemell. A spárgát kicsi darabokra felvágom, kevés olajon megfuttatom, összesütöm a falatnyi darabokra vágott csirkemellel és a végén mézes-mustáros keveréket öntök rá. Max 25 perc alatt kész, ha magában készíted el a spárgát köretnek. akkor max 10-15 perc párolás kell neki!
Szia!
A spárga nagyon jó zöldköret párolva, főzve. Az étteremben ahol dolgozom éppen spárga ajánlatunk van, ott lazacsteakkel, hollandi mártással, sertéspofával, rizottóval, gnocchival használják fel, és persze krémlevesként. Remélem Segítettem - én ugyan nem kóstoltam, mert nem szeretem, de a vendégek véleménye alapján ízletes receptekről beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!