Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Húslevesbe szoktatok tenni füvet?

Húslevesbe szoktatok tenni füvet?

Figyelt kérdés
Anyukám sosem tesz bele, nagymamám mindig. Mindkettőnek nagyon finom a húslevese, szóval nem tudom ez alapján eldönteni. Kíváncsi vagyok más tesz- bele, mert az én húslevesem töléletesen íztelen.
2020. máj. 30. 17:27
1 2 3 4
 11/31 qkker1 ***** válasza:
91%
Vegetát-leveskockát felejtsd el, attól csak "egyeníze" lesz minden ételnek! A leves ízét a megfelelő hús /comb nem levesbe való/, és a sok zöldség adja meg!
2020. máj. 30. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/31 A kérdező kommentje:
Akkor milyen húst tegyek bele, amiből főtt húst lehet enni?
2020. máj. 30. 18:15
 13/31 anonim ***** válasza:
88%
De mennyi zöldséget teszel bele? Mi egy jó nagy bödönbe szoktunk 1-1 mindenből, kivéve répa, abból 5 db-ot kb. Teszel bele elég sót? Mondom, nekünk hús nélkül is finom lesz az alaplé. Ha nem teszunk bele sót, akkor siman zoldseg íze van nekünk is, ami úgy magában nem finom, de a rengeteg só az ami aztán kihozza az ízét, mert a répától edeskes íze lesz.
2020. máj. 30. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/31 anonim válasza:
64%
Nem
2020. máj. 30. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/31 A kérdező kommentje:

A 3 literes fazékba főzöm. 2 fehér répát szoktam beletenni, 3-4 sárgarépát, egy fél karalábét, egy közepes vöröshagymát. A ronda zöldségből egy kis darabot, kb mint a fél karalábé. Borsból 5-6 szem.

Lehet a só a hibás, sajnos mindig minden sótlanra sikerül, pedig mindig azt hiszem hogy már tuti túlsóztam. Mennyi kellene bele?

2020. máj. 30. 19:00
 16/31 anonim ***** válasza:
95%

Hm, ez elég érdekes tájszó vagy egyéni kifejezés a petrezselyem zöldjére. :D Felénk a neve zöldség illetve zöldségzöldje ("zőccségzőggye"), de ezt már máshol is hallottam, de a füvet még nem.

Egyébként néha teszünk bele, néha nem. Nem rosszabb a leves, ha nincs benne.

2020. máj. 30. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/31 qkker1 ***** válasza:
100%

"Akkor milyen húst tegyek bele, amiből főtt húst lehet enni?"


Far-hát tökéletes, de például a pulykanyakon több hús van, és abból is finom leves főzhető.

2020. máj. 30. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Sáfrányt lehet beletenni szép színe lesz a levesnek só,bors, petrezselyem,amit te undorító gumonak hívsz az zellergumo.

Lehet kapni olyan leves csomagot amibe kész leveszöldségek vannak csak meg kell pucolni.

2020. máj. 30. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/31 anonim ***** válasza:
85%
1 kg húsféléhez (a farhát meg comb kombinációka jó) kb 1,5 liter vizet tegyél, literenként 1 kávéskanál sót, meg legalább 40-50 dkg vegyes zöldséget.
2020. máj. 30. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/31 anonim ***** válasza:
71%

Fokhagyma is mehet bele, nem lesz tőle kocsonya íze. Én szoktam tenni bele egy paprikát, 1 paradicsomot is (egészben, csak az alját vágom be keresztben) , a ronda zöldség neve zeller, zellerzöldet, pár szem kelbimbót, vagy egy kisebb darab kelkáposztát, húsból pulykanyakat, farhátat, szárnyat, mellcsontot, lábat. Szeretek még főzni bele gombát is, egy ujjnyi gyömbért, pár szelet erőspaprikát (nem lesz csípős, de finomabb tőle)

Fűszernek csak sót és borsot használok. Fontos az idő is.

A jó húsleves lassan készül, kell neki 5-6 óra, hogy igazán ízletes legyen. Nem szabad forralni, csak lassan pötyögjön.

Először a húst teszem fel hideg vízben, 2 óra múlva a kemény zöldségeket, sót, borsot, majd újabb 2 óra múlva a puhább zöldségeket. A belsőségek az utolsó órában kerülnek bele.

2020. máj. 30. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!