Húslevesbe szoktatok tenni füvet?
Az nem fű, hanem zöldségzöld. :D
Hogyan készíted a húslevest? Írd le részletesen! Kiderül, hogy miért ízetlen a tied.
Azt mondja fű. XD Pesti vagy?
Mi teszünk bele: 1 fej hagyma bevágva, 2 gerezd fokhagyma, 1 db karalábé, 1 db zeller petrezselyem gyökér, petrezselyem zöld (ez van csokorba kotve), répa. Ezenkívül már csak sok sok só kell bele, és némi bors. Nekünk még hús nélkül is borzasztó finom, mint zöldség alaplé, csigatesztaval, de anyum szokott bele rakni csirke farhatat például.
Felteszem a húst hideg vízben. Általában csirkecomb és farhát. Azt főzöm egy darabig, aztán teszek bele répát, a fehér répát, karalábét, azt az undorító rücskös fehér gombócot (nem jut eszembe a neve, lehet kapni kicsit levéllel, meg levél nélkül akkorát mint a fejem. En a leveleset szoktam venni, de nem mindig teszek bele, mert nagyon drága), hagymát alsó héjával. Egyszer akartam fokhagymát, de azt olvastam hogy attól kocsonya íze lesz, azt meg nem szeretem. Sót, szemes borsot. Ha nagyon ízetlen, akkor egy kis vegetát, de van hogy úgyse jó és akkor végső elkeseredésembe dobok bele leveskockát.
Es az sem lehet hogy túl sok a víz, mert max 1,5-2 liter lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!