Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnál ajánlani amerkai...

Tudnál ajánlani amerkai palacsinta recept?

Figyelt kérdés
Tudnátok valami receptet? Finom palacsintát szeretnék de az én receptemmel nem sikerült.
2010. júl. 30. 15:43
 1/4 A kérdező kommentje:
Elnézést, elírtam. *receptet
2010. júl. 30. 15:58
 2/4 anonim ***** válasza:
Juj én is várom a válaszokat! Már régóta szeretném kipróbálni? Normál palacsinta stütőben is lehet, igaz?
2010. júl. 30. 16:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Nigella-féle amerikai palacsinta

Hozzávalók:

60 dkg liszt

4 cs sütőpor

2 tk szódabikarbóna

1 tk só

5 dkg kristálycukor

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, jól záródó edénybe tesszük. Ez tulajdonképpen az instant palacsinta por. Sokáig tudjuk a polcon tartani.

Ha palacsintát sütünk, akkor a palacsinta porból veszünk egy pohárral (kb 2, 5 dl), amit elkeverünk 1 tojással és egy pohár tejjel. Kiolajozott serpenyőben/palacsintasütőben kisütjük. Egy palacsintasütőbe 3 db fér (kb tenyérnyi nagyságú), 1-1 db kb fél cm vastag. Az egyik oldalát kb 1 percig sütjük, a másikat kb fél percig. Mindig csak annyit süssünk ki, amennyit éppen megeszünk (egy főre kb. 3 palacsintát számítsunk). A kész tészta hűtőben 1-2 napig tárolható.

Lekvárral, juharsziruppal tálaljuk.

2010. júl. 30. 20:16
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a receptet, ki fogom próbálni.[=
2010. júl. 31. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!