Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért égetik az ételt mostanában?

Miért égetik az ételt mostanában?

Figyelt kérdés
Szeretek főzni, igyekszem minnél több alapot és receptet kipróbálni, viszont nem értem, miért égetik le sokan az ételt? Kissé szenes daráthús, fekete aljú sütik, edény oldalára kozmált alapanyagok... ezer éve még úgy tanultam, ezek étvágyrontóak, nem is egészségesek. Akkor miért mutogatják facebookon vagy youtube-on az önjelölt séfek?
2020. máj. 28. 09:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
63%

Teged ez talan zavar? Ok ilyet tudnak ... orulnek is neki ... fenykepen meg mutogatjak is. Es?


Te nem tudsz mas oromenek orulni?

2020. máj. 28. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Én személy szerint kicsit pirultabban szeretem az ételeimet, ezért úgy is készítem el őket magamnak. Ha vendégek jönnek akkor pedig úgy ahogy a többség szereti/megszokta. Lehet másoknál is ezt látod.

De persze az is lehet, hogy kezdők a konyhában, mivel az emberek többsége max hétvégén főz, így nincs akkora tapasztalatuk.

2020. máj. 28. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
A pirítással nincs gond, a sajtok, bőrös husik, krumpli úgy az igazi. Csak a széndarabokon csodálkozom. Főleg hogy egy kis kapargatással, rövidebb sütési idővel simán eltüntethető lenne. Nagyon sok szupernek tűnő dolgot azért nem.próbálok ki, mert zavar a feketéllő kép. Vagy ezek ilyenkor még finomak?
2020. máj. 28. 09:46
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Legalább EGY konkrét példát mutatnál? Így ugyanis nem lehet tudni, miröl is van szó, te reagálsz túl valamit, vagy a recepttel van valami.
2020. máj. 28. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Van ami úgy is finom pl grillzöldségek, de sütemény esetében nem hangzik túl jól az ilyen szintű ''pirítás''. Remelem a konkrét széndarabok csak költői túlzások, mert ha nem, akkor az az étel szimplán odakozmált, nem hiszem, hogy szándékosan olyan.
2020. máj. 28. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

A lepirítás (Maillard-reakció) fontos ízkomponenseket hoz létre, amitől sokkal finomabb lesz az étel, mintha csak megfőznéd/megpárolnád.


Itt (is) tudsz róla bővebben olvasni:

[link]

2020. máj. 28. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi például az ilyen kínai/japán szójaszószos tésztákat leszoktuk kapatni kicsit mert attól lesz marha jó az íze.
2020. máj. 28. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
75%
a fekete alju sutit nehez elkerulni ha nem mukodik megfeleloen a sutod. az enyemben pl nem lehet semmilyen piskotat csinalni mert nem melegit egyenletesen.
2020. máj. 28. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
De ez miben zavar? Nyilván te nem így csinálod. Nem neked kell megenned mások leégett sütijét, ételét :) Én egyébként nem nagyon láttam ilyet. Inkább szinte hihetetlenül szépre sikerülnek a feltett fotók, amiket én láttam/látok.
2020. máj. 28. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Kiváncsi lennék pár linkre, mert még egyetlen ilyet sem láttam eddig.
2020. máj. 28. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!