Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki segítene? Pánikhelyzet!...

Valaki segítene? Pánikhelyzet! Mit főzzek ami egyszerű mégis finom?

Figyelt kérdés

Nemsokára jön át a barátom, és szeretném meglepni valami finomsággal..

Van itthon paradicsom paprika is, lecsóra gondoltam, de félek, hogy elrontom, mivel még sosem csináltam. :D

Szerintetek mi azaz egyszerű kaja, amit összetudok dobni ?

Alapvető hozzávalók vannak.

És ha receptet is tudnátok adni annak még jobban örülnééék:)

Szendvicsesek kíméljetek:)

17L

2010. júl. 30. 13:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A lecsónál egyszerűbb ételnem nagyon van. Tegyél beleegy kis kolbászt, akkor márbiztos van egy jó alapíze.
2010. júl. 30. 13:58
 2/12 A kérdező kommentje:

Húú akkor lehet az lesz :D

De annyira félek, hogy elrontom :D

Mondjuk így nem is jó hozzákezdeni ha így állok hozzá, de próba szerencse

2010. júl. 30. 13:58
 3/12 A kérdező kommentje:
nincs itthon kolbász :S
2010. júl. 30. 13:59
 4/12 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

[link]

sztem ezek nagyon 1*űek.

19L

2010. júl. 30. 14:00
 5/12 anonim ***** válasza:
kolbász helyett virsli ha kész és a párod is szereti akkor tejföl
2010. júl. 30. 14:01
 6/12 anonim ***** válasza:

szia! sonkás-tejfölös-sajtos tészta.

ki hagymát dinsztelj kevés olajon, rá az apróra vágott

sonka /csirkemell, ha van /, megpirítani kicsit.

közben kifőzöl 25 dkg bármilyen tésztát, ha megfőtt

összekevered a sonkával. ráöntesz egy pohár tejfölt

ízesíted egy kis delikáttal, borssal és belesimítod egy jénaiba. reszelt sajttal megszórod és be a sütőbe a sajt

olvadásáig.

tovább lehet variálni esetleg borsót vagy kukoricát is beletenni, vagy mexikói zöldségkeveréket.

üdv.

2010. júl. 30. 14:02
 7/12 anonim ***** válasza:

Lecsó: Nem nehéz... Hagymát apróra vágod, olajon megpárolod, kicsit megsózva. Majd elsőként a paprikát tedd bele (felvágva, és amikor elkezd puhulni, akkor a paradicsomot (ezt is felvágva). Jól rottyantsd össze, hogy megpuhuljon minden. Ha van kolbász, akkor azt is vághatsz bele. (vagy az elején a hagyma után azt teszed az edénybe, karikára vágva-kicsit ezt is sütöd együtt, ezután kell beletenni a parikát)

Ha esetleg tojás is van, akkor még a legvégén azt is üthetsz bele. (folyamatosan kevergetve, és arra vigyázzva, hogy ne legyen túl sok leve a lecsónak amikor a tojást beleteszed- elsőnek le kell főzni róla)

8/12 anonim ***** válasza:

csináld meg a lecsót, végtelenül egyszerű :)

biztos lehet jobban, finomabban, de:

veszel x darab paprikát, és 2x darab paradicsomot, egy hagymát, fűszerpaprikát, sót, borsot, olajat és virslit/kolbászt, ha van.

finomra vágod a hagymát, olajon megpárolod. félrehúzod a tűzről, rászórod a fűszerpaprikát, elkevered, és rádobod a karikára vágott paprikát. elkevered, borsozod, majd fedő alatt párolod. a paprika levet ereszt, megpuhul. ezután hozzáadod a felvágott paradicsomot, és szépen készre főzöd. ha virslit is teszel bele, azt még kb. 2-3 percig főzöd benne (ha nincs karikára vágva). ennyi :) csinálsz hozzá finom limonádét.

9/12 A kérdező kommentje:

Húú köszönöm mindenkinek

Megpróbálkozom akkor a lecsóval..:D

2010. júl. 30. 14:03
 10/12 anonim ***** válasza:
Én tgenap sültkrumplit cisnáltam, vegetával besóztam, és ráöntöttem ketchupot. Mellé egy kis csemegekukorica. Vegás, de rohadt jól esett.
2010. júl. 30. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!