Ki hogy csinálja az almás pite tésztáját?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A recept teljesen rendben van!
Én 1 tojást felét szoktam beletenni, másik felét a kenéshez, utálok pazarolni, illetve ha nincs otthon tejföl a hideg víz éppúgy megfelel.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Pedig EZ a leggyakrabban használt pitetészta.
Mondjuk én csak 1 tojássárgáját használok 40 dkg liszthez, de nem hiszem, hogy emiatt "kellett"kidobni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
#5
Mit értesz azalatt, hogy "nem jött fel a tészta"?
Nem lett magas? Nem is lesz magas, mert ez nem kelt tészta, se nem piskóta.
Vagy a tepsiből nem jött fel, azaz beleragadt?
Vajas-lisztes tepsibe, vagy sütőpapírra kell tenni, bár én nem vacakolok vele, mert ami ilyen vajas tészta, az nem szokott leragadni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
"Ragadt, mint az állat,..."
Ragad, míg nincs jól kidolgozva.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ha az alja "eltünt", akkor túl vékony volt az alsó lap - nem véletlen írta, hogy az egyik fele nagyobb legyen és az kerüljön alulra - és túl nedves a töltelék, nem nyomtad ki belöle rendesen a levét.
Másrészt a pitetészta nem "jön fel", nem lesz magas, csak valamennyire laza, levegös.
Másrészt meg ha a tésztához még tettél lisztet, akkor azért nem lett jó. Ha ennyire ragadt, akkor valószínüleg a vaj meleg volt, vagy lassan dolgoztál vele és megpuhult, illetve nem pihentetted hütöben kinyújtás elött legalább fél órát.
Azaz a recept jó, te nem csináltál valamit úgy, ahogy kellett volna.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!