Ki hogy csinálja az almás pite tésztáját?
A recept teljesen rendben van!
Én 1 tojást felét szoktam beletenni, másik felét a kenéshez, utálok pazarolni, illetve ha nincs otthon tejföl a hideg víz éppúgy megfelel.
Pedig EZ a leggyakrabban használt pitetészta.
Mondjuk én csak 1 tojássárgáját használok 40 dkg liszthez, de nem hiszem, hogy emiatt "kellett"kidobni.
#5
Mit értesz azalatt, hogy "nem jött fel a tészta"?
Nem lett magas? Nem is lesz magas, mert ez nem kelt tészta, se nem piskóta.
Vagy a tepsiből nem jött fel, azaz beleragadt?
Vajas-lisztes tepsibe, vagy sütőpapírra kell tenni, bár én nem vacakolok vele, mert ami ilyen vajas tészta, az nem szokott leragadni.
"Ragadt, mint az állat,..."
Ragad, míg nincs jól kidolgozva.
Ha az alja "eltünt", akkor túl vékony volt az alsó lap - nem véletlen írta, hogy az egyik fele nagyobb legyen és az kerüljön alulra - és túl nedves a töltelék, nem nyomtad ki belöle rendesen a levét.
Másrészt a pitetészta nem "jön fel", nem lesz magas, csak valamennyire laza, levegös.
Másrészt meg ha a tésztához még tettél lisztet, akkor azért nem lett jó. Ha ennyire ragadt, akkor valószínüleg a vaj meleg volt, vagy lassan dolgoztál vele és megpuhult, illetve nem pihentetted hütöben kinyújtás elött legalább fél órát.
Azaz a recept jó, te nem csináltál valamit úgy, ahogy kellett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!