Ír szódás kenyér rozsliszt miatt nem sült át?
Figyelt kérdés
Ír szódás kenyeret sütöttem (volna), fél kg. lisztből. Bevált recept 40 dkg. finomliszt 10 dkg. durumliszt volt. Ma 10 dkg. rozslisztet tettem a durumliszt helyett. Ugyanannyi ideig sütöttem (50 perc), mintha nyers lenne. Lehet a rozsliszt jobban "átázott", és nem sült át, vagy?2020. ápr. 30. 19:59
1/4 MancsWolf válasza:
Rozsliszt sokkal tömörebb tésztát eredményez, több sütést igényel.
2/4 anonim válasza:
Vagy a sütési idő volt rövid,
vagy a hőmérséklet alacsony.
3/4 Noblesse Oblige válasza:
A rozsliszt több vizet köt meg, így azt érdemesebb tovább sütni.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Gyanakodtam, hogy máshogy viselkedik a rozsliszt. Előbb kellett volna ;-)
2020. máj. 1. 07:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!