Nem volt elég buza lisztem es zablisztel potoltam a kenyeret, ez igy jo?
Figyelt kérdés
300gr buzaliszt, 200gr zabliszt.2020. ápr. 26. 09:14
1/7 Noblesse Oblige válasza:
Hát, a zablisztet ilyen magas arányban nem szoktam használni. Max a teljes liszt mennyiség 20%-a. Milyen kenyeret csinálsz?
2/7 A kérdező kommentje:
Egyszerű házi kenyeret. Az eredeti recept; 500gr liszt, 4dl viz, fel csomag élesztő, so, 4ek etolaj
2020. ápr. 26. 09:20
3/7 anonim válasza:
A zablisztbol keszult tesztaknak eleg jellegzetes, intenziv izuk van, ha nem vagy hozzaszokva, nagyon kellemetlen lehet.
4/7 Noblesse Oblige válasza:
Huh... azért kérdezem, mert nagyon más pl. egy kovászos kenyér elkészítése, mint egy élesztős vagy sütőporosé.
De mivel ez csak egy sima élesztős kelt tészta, ezért nem kell annyira odafigyelni a glutén szerkezet kialakítására, mert akkor zabliszttel sosem lesz olyan szép lyukacsos szellős kenyered.
Zablisztet én főleg a sütőporos verziónál szoktam alkalmazni, mert ott nem kell, hogy összeálljon a tészta.
Élesztősnél, ha nem hosszúérlelésű (~12 óra), hanem ilyen összedobom, 1 óra pihi és sütöm is, akkor nem hiszem, hogy gond lesz. Max nem kell meg úgy és morzsolósabb lesz.
5/7 A kérdező kommentje:
Most kel a teszta, egyenlőre hasonló az állaga, mint a sima feher kenyernek. Irok, hogy végül milyen lett najd.
2020. ápr. 26. 10:13
6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon finom lett!!!! Nem bánom, hogy igy csinaltam!
2020. ápr. 26. 13:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!