Szabi a pék kovászos kenyerét sütöm, de másnap kőtömb lesz és nagyon száraz. Mi a titka, hogy másnap is ehető legyen?
Figyelt kérdés
Nagyon szép kenyér lesz, nincs benne élesztő, csak a kovász. Gyönyörű, lukacsos, illatos és nagyon finom. Aznap. Másnap kemény, száraz. :(
Összetevők: Kovász(liszt,víz), +liszt, víz, só
2020. ápr. 7. 22:15
1/7 anonim válasza:
Nem tudom, hogy csinálja, de én sütés közben is megszoktam locsolni és utána is
2/7 A kérdező kommentje:
én is spriccelem vízzel :)
2020. ápr. 7. 22:31
3/7 Barackoshányás válasza:
Én nem spricceltem, mégsem száraz. Hány napos a kovász?
4/7 anonim válasza:
Milyen lisztet használ a receptben és milyet te?
Ha ugyanis teljes kiörlésüt használsz sima liszt helyett, vagy az arányokat módosítottad, akkor az az ok, a tk liszt ugyanis sokkal több nedvességet vesz fel.
A másik lehetséges ok a nem megfelelö tárolás lehet, ha túl száraz levegön van, akkor is érthetö.
Sütni erösen gözös sütöben kell, illetve ha a sütö túl lassan süt, akkor is hamar kiszárad a kész kenyér.
5/7 A kérdező kommentje:
Csak tk liszttel csinálom, de több vízzel mint a reciben.
2020. ápr. 8. 12:13
6/7 anonim válasza:
Ha CSAK tk liszttek csinálod, akkor sokkal több folyadék kell bele, nem kicsivel!
7/7 A kérdező kommentje:
na jó nem csak tk, hanem 80% tk, 20% fehér liszt, de állagra meg pont jó, nem ragad, de puha a tészta
2020. ápr. 8. 13:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!