Miért fogom ki mindig a porcos darálthúst?
Soha életemben, egyszer se találkoztam még porcos darálthússal. Egyébként a porc nem fő meg, szóval ha főzés után nem lehet észrevenni, akkor lehet, hogy nem is tudod, mi az, hogy porc?
Meg mi az, hogy a házilag daráltba is van?!
Hát ne darálj bele porcot! Nem olyan bonyolult ez, húst kell darálni, nem porcot.
A boltban meg szépen rámutatsz egy darab húsra, ami tetszik, megmondod a hentesnek darálja le, és lám, már kész is van a porc nélküli darálthús.
Mert ugyan honnan a fenéből kerülne bele porc?
A porc a csontok végén van.
Ha egy húst kicsontoznak, akkor a porccal együtt csontozzák ki, mert úgy milliószor könnyebb. Nem is lehet másképp.
...egyébként jobban belegondolva, tényleg nem értem, hogy létezhetne ilyen.
Normál esetben a darálthús sertés, esetleg marha, vagy a 2 keveréke.
Na most egyiket se lehet úgy kicsontozni, hogy a porc a csont helyett a húsra kerüljön.
Le lehet vagdosni a csontról a porcot, csak ez 50-szer annyi idő, tönkreteszi a kést, a darálót, mindezt csak azért, hogy jóval silányabb minőségűvé tegye a húst...
Hát, én már vagy 30 éve dolgozom konyhán, de ilyet soha nem láttam.
Néha a csontozott csirkecombnál előfordul, mert az nagyon gyenge porc, így véletlenül is belevághatnak, ezért kis pár mm-es darabok rajta maradhatnak.
Ezeket felhasználás előtt ki kell vágni.
A megmaradt lecsontozott oldalast is belenyomják, annak a szügy része (mell) pedig csupa porc.
Plusz a régi hentes csontozási technika a szakításos, azaz a lapocka 3 szög( platni csont) és a melső láb (elsőcsülök csont) csonthártyáit és porcait bekarcolva leszakítják a csontról a húst, és beletörik a porcot a húsba...
# 4
Van ahol ez feláras.
Vagy "elromlott a daráló"...
# 3
Nem láthattad, mert az éttermes / vendéglős a hentes legjobb haverja, annak sosem ad ki ilyet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!