Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért fogom ki mindig a...

Miért fogom ki mindig a porcos darálthúst?

Figyelt kérdés
Bárhol veszem, vagy ha házilag is darált kerül bele porc. Kisebb porcok mindig vannak a boltiba de egyszer egy fog méretű is volt.. Vehetem én akárhol ha drága ha olcsó mindig tiszta porcos. Egyébként imádtam a spagettit, daralthúsos ételeket de kezdem megutalni. Nagyon zavaró tud lenni. Ti erre milyen praktikat tudtok? Főzés közben nem észrevehető
2020. ápr. 26. 21:07
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
94%

Soha életemben, egyszer se találkoztam még porcos darálthússal. Egyébként a porc nem fő meg, szóval ha főzés után nem lehet észrevenni, akkor lehet, hogy nem is tudod, mi az, hogy porc?


Meg mi az, hogy a házilag daráltba is van?!

Hát ne darálj bele porcot! Nem olyan bonyolult ez, húst kell darálni, nem porcot.

A boltban meg szépen rámutatsz egy darab húsra, ami tetszik, megmondod a hentesnek darálja le, és lám, már kész is van a porc nélküli darálthús.

Mert ugyan honnan a fenéből kerülne bele porc?

A porc a csontok végén van.

Ha egy húst kicsontoznak, akkor a porccal együtt csontozzák ki, mert úgy milliószor könnyebb. Nem is lehet másképp.

2020. ápr. 26. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 Noblesse Oblige ***** válasza:
79%
Passz. Nekem soha nem volt ilyen gondom.
2020. ápr. 26. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
74%

...egyébként jobban belegondolva, tényleg nem értem, hogy létezhetne ilyen.

Normál esetben a darálthús sertés, esetleg marha, vagy a 2 keveréke.

Na most egyiket se lehet úgy kicsontozni, hogy a porc a csont helyett a húsra kerüljön.


Le lehet vagdosni a csontról a porcot, csak ez 50-szer annyi idő, tönkreteszi a kést, a darálót, mindezt csak azért, hogy jóval silányabb minőségűvé tegye a húst...

Hát, én már vagy 30 éve dolgozom konyhán, de ilyet soha nem láttam.


Néha a csontozott csirkecombnál előfordul, mert az nagyon gyenge porc, így véletlenül is belevághatnak, ezért kis pár mm-es darabok rajta maradhatnak.

Ezeket felhasználás előtt ki kell vágni.

2020. ápr. 26. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:
74%
Nem az előre ledarált húsból kell kérni, hanem frissen daráltatni az általad kiválasztott húst.
2020. ápr. 26. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 anonim ***** válasza:
25%

A megmaradt lecsontozott oldalast is belenyomják, annak a szügy része (mell) pedig csupa porc.


Plusz a régi hentes csontozási technika a szakításos, azaz a lapocka 3 szög( platni csont) és a melső láb (elsőcsülök csont) csonthártyáit és porcait bekarcolva leszakítják a csontról a húst, és beletörik a porcot a húsba...

2020. ápr. 26. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 anonim ***** válasza:
86%

# 4


Van ahol ez feláras.

Vagy "elromlott a daráló"...

2020. ápr. 26. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:
49%

# 3


Nem láthattad, mert az éttermes / vendéglős a hentes legjobb haverja, annak sosem ad ki ilyet...

2020. ápr. 26. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:
2020. ápr. 26. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
De ha civilként veszek darálthúst, akkor se tapasztalok ilyet. Mondjuk én lapockát vagy combot szoktam daráltatni hentessel, nem ilyen tálcás hülyeséget veszek multinál.
2020. ápr. 26. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim ***** válasza:
2020. ápr. 26. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!