Nálatok a savanyú vagy az édeskáposztás töltött káposzta az elterjedtebb?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Én csak a savanyút ismerem, még csak olyat ettem.
Budapest 50F
Ez nagyon durva, én meg csak édeskáposztásat ettem, nem tudtam, hogy a savanyú káposztás az elterjedtebb.
Szabolcsi vagyok, itt szinte csak édeskáposztás van.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Vegyes. :D
A tölteléket édesbe töltöm, több okból is.
Az aprólékban viszont csak annyi édes van, amennyit már nem tudok betölteni (azt összevágom) a többi savanyú.
Egyébként a végeredmény teljesen homogén, mármint ízre annyira összefő, egységes íze lesz. Csak nem az a durván savas, kicsit enyhébb.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Mindket fajtat szeretem, de ugyanugy finom kelkaposztabol, tormalevelbol es szolo levelnol is (vagy paradicsomosan, mint szabolcsban).
Jo tepsiben, jo fazekban ... jo az mindenbol es akarhogy ekeszitve :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én is úgy mint a 7-es, de egyetértek a 8-assal is.
A férjem szabolcsi, így a ritkán kapható lapos, laza levelű igazi szabolcsi édes káposztába töltöm, apró káposztának meg savanyút teszek alá-fölé. Az eredmény tökéletes, eddig még mindenki imádta.
Az igazi tölteni való, laza lapos káposztához ha hozzájutok, veszek belőle 3-4 db-ot, kicsit megabálom és konyhakészen, levelekre szedve lefagyasztom. Olyan mint a selyem, könnyű vele dolgozni, nem törik.
Erről beszélek:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én erdélyi vagyok. Nálunk a savanyú káposztás töltött káposzta a gyakoribb, viszont az inkább téli kaja. Húsvétig elfogy a magunk savanyította káposzta, sőt, utána már a piacokon sem kapni.
Nyáron egyszer-kétszer szoktam édesből is készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!