Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nálatok a savanyú vagy az...

Nálatok a savanyú vagy az édeskáposztás töltött káposzta az elterjedtebb?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 24. 22:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
56%
Csakis a savanyú!
2020. ápr. 24. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
78%
Savanyú.
2020. ápr. 24. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
78%
Felénk a savanyú. De én az édeset szeretem. Amióta egyszer ettem, azóta csak azt eszem meg.
2020. ápr. 24. 23:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
78%

Én csak a savanyút ismerem, még csak olyat ettem.

Budapest 50F

2020. ápr. 24. 23:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:

Ez nagyon durva, én meg csak édeskáposztásat ettem, nem tudtam, hogy a savanyú káposztás az elterjedtebb.

Szabolcsi vagyok, itt szinte csak édeskáposztás van.

2020. ápr. 25. 01:12
 6/13 anonim ***** válasza:
97%
Savanyú. Ezidáig nem is hallottam róla hogy édes verziója is van, pedig életem során vagy egy tucat eltérő ember főztjeként is volt szerencsém hozzá.
2020. ápr. 25. 01:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Vegyes. :D


A tölteléket édesbe töltöm, több okból is.

Az aprólékban viszont csak annyi édes van, amennyit már nem tudok betölteni (azt összevágom) a többi savanyú.


Egyébként a végeredmény teljesen homogén, mármint ízre annyira összefő, egységes íze lesz. Csak nem az a durván savas, kicsit enyhébb.

2020. ápr. 25. 06:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Mindket fajtat szeretem, de ugyanugy finom kelkaposztabol, tormalevelbol es szolo levelnol is (vagy paradicsomosan, mint szabolcsban).


Jo tepsiben, jo fazekban ... jo az mindenbol es akarhogy ekeszitve :)

2020. ápr. 25. 06:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy mint a 7-es, de egyetértek a 8-assal is.

A férjem szabolcsi, így a ritkán kapható lapos, laza levelű igazi szabolcsi édes káposztába töltöm, apró káposztának meg savanyút teszek alá-fölé. Az eredmény tökéletes, eddig még mindenki imádta.


Az igazi tölteni való, laza lapos káposztához ha hozzájutok, veszek belőle 3-4 db-ot, kicsit megabálom és konyhakészen, levelekre szedve lefagyasztom. Olyan mint a selyem, könnyű vele dolgozni, nem törik.

Erről beszélek:

[link]

[link]

2020. ápr. 25. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Én erdélyi vagyok. Nálunk a savanyú káposztás töltött káposzta a gyakoribb, viszont az inkább téli kaja. Húsvétig elfogy a magunk savanyította káposzta, sőt, utána már a piacokon sem kapni.


Nyáron egyszer-kétszer szoktam édesből is készíteni.

2020. ápr. 25. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!