Nálatok a savanyú vagy az édeskáposztás töltött káposzta az elterjedtebb?
Én csak a savanyút ismerem, még csak olyat ettem.
Budapest 50F
Ez nagyon durva, én meg csak édeskáposztásat ettem, nem tudtam, hogy a savanyú káposztás az elterjedtebb.
Szabolcsi vagyok, itt szinte csak édeskáposztás van.
Vegyes. :D
A tölteléket édesbe töltöm, több okból is.
Az aprólékban viszont csak annyi édes van, amennyit már nem tudok betölteni (azt összevágom) a többi savanyú.
Egyébként a végeredmény teljesen homogén, mármint ízre annyira összefő, egységes íze lesz. Csak nem az a durván savas, kicsit enyhébb.
Mindket fajtat szeretem, de ugyanugy finom kelkaposztabol, tormalevelbol es szolo levelnol is (vagy paradicsomosan, mint szabolcsban).
Jo tepsiben, jo fazekban ... jo az mindenbol es akarhogy ekeszitve :)
Én is úgy mint a 7-es, de egyetértek a 8-assal is.
A férjem szabolcsi, így a ritkán kapható lapos, laza levelű igazi szabolcsi édes káposztába töltöm, apró káposztának meg savanyút teszek alá-fölé. Az eredmény tökéletes, eddig még mindenki imádta.
Az igazi tölteni való, laza lapos káposztához ha hozzájutok, veszek belőle 3-4 db-ot, kicsit megabálom és konyhakészen, levelekre szedve lefagyasztom. Olyan mint a selyem, könnyű vele dolgozni, nem törik.
Erről beszélek:
Én erdélyi vagyok. Nálunk a savanyú káposztás töltött káposzta a gyakoribb, viszont az inkább téli kaja. Húsvétig elfogy a magunk savanyította káposzta, sőt, utána már a piacokon sem kapni.
Nyáron egyszer-kétszer szoktam édesből is készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!