Hogyan készítsem el a Kolozsvári - Erdélyi rakott káposztát, hogy a bentebb leírt állagot kapjam?
Eddig még nem csináltam erdélyi rakott káposztát.
Az első 10 találatot megnéztem Youtubeon, mégsem stimmel a mutatott készétel képe azzal, mint amit én szeretnék.
Azt szeretném, hogy keményre, ropogósra, kicsit talán szárazra álljon össze a rakott káposzta és a rizs, de mégis legyen jó kolbászzsíros színe, és lehessen érezni erősen a káposzta savanyúságát.
A videón elkészített rakott káposzták mind lucskosak, és fehéres színűek lettek. Jobban hasonlítottak egy rakott karfiolra, mint egy jó, kolbászzsíros káposztára.
Ha jo savanyut akarsz, akkor nem mosod at elotte a kaposztat, csak kinyomkodod a levet.
Ha roppanosra es sultebbre akarod a vegeredmenyt, akkor a kaposztat serpenyoben atpiritod es utana retegezed a tepsibe (svabok is igy csinaljak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!