Tudom, hogy a töltött káposztát főzés után akár 1-2 hétig is el lehet tárolni, de azt sehol nem olvastam, hogy hol: hűtőben vagy "szabadon" azaz szobahőmérsékleten?
Hát "szabadon" semmiképp! Kivéve ha ez a "szabad" nem a 0-minusz akárhányfokos udvar...., de onnan meg a macskák fogják lenyúlni... :)
Szóval hűtőszekrény! És hát bevallom ettem én is már rokonságban legalább 1 hetes (ha nem 2) töltött káposztát, valóban nem volt semmi baja. Viszont én inkább annak híve vagyok, hogy inkább készítsünk kevesebbet kétszer, vagy ha nem, fagyasszunk le pár adagot...
Kinek-kinek mi a szokása.
Még valami, mifelénk nem tesznek bele rántást, olyanra vonatkozott a példám is. Rántásos fajtát biztos nem tárolnék 4-5 napnál tovább.
Köszönöm a válaszokat!
Furcsálltam is, hogy nem írják, de azért mégse volt egyértelmű nekem, mert a töltött káposzta "híresen hosszú ideig" eltartható... de ezek szerint ugyanannyi ideig mint a legtöbb főtt étel, ugyanis nálam a hűtőben 1 hétig minden főztöm simán eláll - persze ízre-állagra már nem tökéletes, de semmiképpen nem romlanak meg az ételek 1 hét alatt.
Egyébként eddig is hűtőben tároltam a töltött káposztát, 1 héten belül persze mindig elfogyott :D De sokat is kellett a hellyel legózni, ez a másik oka annak hogy rákérdeztem.
Köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!