Ha valaki meg akar tanulni főzni, milyen egyszerűbb receptekkel érdemes kezdeni?
Paprikás krumpli. Ha az megy, akkor már minden pörköltféle megy.
Ha az ugyanúgy indított húst nem őrölt paprikával szóród meg, hanem őrölt borssal, és úgy engeded fel rövid lével, hogy födő alatt puhára párold = borsos tokány.
Zöldségféléket rövid lében födő alatt megpárolod, majd ráhabarsz, vagy berántod, = főzelék. Ha hígabbra engeded fel, = leves.
Van egy mondás, miszerint aki olvasni tud, az főzni is tud. :-D
Viccet félretéve, soha ennyi weboldal, blog, videó nem állt rendelkezésre, mint manapság - mégis megtanultak főzni a lányok-asszonyok!
az elso sajat fozton borsofozelek volt :) nanapsag mar igen jol fozok, receptbol csak ritkan, fejben rakom ossze az izeket, az aranyokat szemre merem. sok benazason mentem keresztul mire ide jutottam, de ne add fel. en mindig ugy valasztottam receptet hogy ami megtetszett annak nekialltam. jol
jott bolna neha anya vagy egy fozni tudo ismeros, akinnem iranyit es beleszol, hanem ha kerdezek valaszol h mit hogyan. ma mar neten mindennek utana lehet olvasni, pl beirod piskota praktikak, porkolt titkok, stb, millio jotanacsot talalni mar. ha izgulsz olvass at ezeket v hivj az valakit aki nem
okoskodo de raer es segit. szoval szerintem ne konnyuvel kezdj, hanem barmivel, igyis kell a gyakorlat, es sok recept ha el van irva mar ranezesre gyanus lesz, higy ez lehet higy nem jo otlet. es igen, youtube videok. talan nekem is konnyenb lett volna. street kitchen receptek is jok, de van h elter a video es a leiras, a leirasban nincs benne h mikor mell vmit beletenni stb? talalkoztam ilyennel mashol is. hussutest is ki fogod tapasztalni melyiket mennyi ideig hogy susd h ne szaradjon ki. en biztonsago ember vagyok, mindent folia alatt amit lehet. serpenyoben is inkabb hosszabban fedo alatt majd raporitok mint hogy szaraz legyen, stb de ezek kitapasztalas soran jottek
mind
"lehet kapni egyszerű gyorspácokat, amit csak rá kell szórni"
Jó, hát lehet kapni eleve kész ételeket is, ha úgy vesszük... :)
Egyáltalán mit nevezünk főzésnek? Egy konzerv felbontása főzés? Akkor is, ha pl. főtt kukorica van benne, meg akkor is, ha kész lecsó? Főzés az, ha valami porhoz vizet keverünk, aztán megfőzzük, vagy az a főzés, ami úgy kezdődik, hogy megfejjük a tehenet? :)
Szerintem olyasmivel érdemes kezdeni, amit szeretünk, és ami minél kevesebb hozzávalóból áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!