Hogy hajtsam össze a rétes (bolti) lapot, hogy jó legyen? Mivel kenjem meg? Mindig kiszárad, az alja meg megég!
Figyelt kérdés
2008. nov. 22. 18:37
1/2 anonim válasza:
Én két lapot teszek egymásra és mielőtt ráteszem a tölteléket olajos tejföllel kenem meg. Ha túró a töltelék teszek bele egy kis búzadarát és a meggy közé is szoktam kicsit, felszívja a levet, nem ázik el úgy a tészta. Aztán összetekerem és tojással kenem meg. Tehetsz alá kis olajat is, valamint még megégés ellen süsd kicsit kisebb lángon, vagy fokozaton, lehet az a baj.
Ha kiveszed egy nagyon pici tejjel is megkenheted és akkor az is puhán tartja kicsit. A nagymamám a kakaós kalácsot, kelt tészta, olyan beigli alakúan is bekeni mikor kész és jól beissza tejet és sosem szárad ki és nem keményedik meg, még két három nap múlva se.
2/2 anonim válasza:
Én 2 réteslapot használok egy rúdhoz.Nedvesits be egy konyharuhát,és azon dolgozz.Veszed az első lapot,olajos tejföllel megkened,megszórod egy kevés zsemlemorzsával,vagy búzadarával,rá a 2. lap.olajos tejföl,és a szórás.Mehet a töltelék,majd behajtod a bal és a jobb szélét,és feltekered.A konyharuha segitségével ráemeld egy sütőpapiros tepsibe.Én 4-5ös fokozaton sütöm,amig piros nem lesz.Ja,a maradék olajos tejföllel kend le a tetejét.Igy még sosem ragadt le,és mosgstni sem kell a nagy gáztepsit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!