Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy hajtsam össze a rétes...

Hogy hajtsam össze a rétes (bolti) lapot, hogy jó legyen? Mivel kenjem meg? Mindig kiszárad, az alja meg megég!

Figyelt kérdés
2008. nov. 22. 18:37
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Én két lapot teszek egymásra és mielőtt ráteszem a tölteléket olajos tejföllel kenem meg. Ha túró a töltelék teszek bele egy kis búzadarát és a meggy közé is szoktam kicsit, felszívja a levet, nem ázik el úgy a tészta. Aztán összetekerem és tojással kenem meg. Tehetsz alá kis olajat is, valamint még megégés ellen süsd kicsit kisebb lángon, vagy fokozaton, lehet az a baj.

Ha kiveszed egy nagyon pici tejjel is megkenheted és akkor az is puhán tartja kicsit. A nagymamám a kakaós kalácsot, kelt tészta, olyan beigli alakúan is bekeni mikor kész és jól beissza tejet és sosem szárad ki és nem keményedik meg, még két három nap múlva se.

2008. nov. 22. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Én 2 réteslapot használok egy rúdhoz.Nedvesits be egy konyharuhát,és azon dolgozz.Veszed az első lapot,olajos tejföllel megkened,megszórod egy kevés zsemlemorzsával,vagy búzadarával,rá a 2. lap.olajos tejföl,és a szórás.Mehet a töltelék,majd behajtod a bal és a jobb szélét,és feltekered.A konyharuha segitségével ráemeld egy sütőpapiros tepsibe.Én 4-5ös fokozaton sütöm,amig piros nem lesz.Ja,a maradék olajos tejföllel kend le a tetejét.Igy még sosem ragadt le,és mosgstni sem kell a nagy gáztepsit...
2009. febr. 22. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!