Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Húslevest lehet szénsavas...

Húslevest lehet szénsavas ásványvízből csinálni? Nincs szénsavmentes. Felrázzam előtte vagy kifől? Vagy a csapvíz is jó?

Figyelt kérdés
Egy blogon olvastam egy szakácsnőtől, hogy csapvízből tilos mert más íze lesz. Nem olyan tiszta.

2020. ápr. 17. 18:45
1 2 3
 21/29 Noblesse Oblige ***** válasza:
91%

Lehetni lehet, csak

1. Drága

2. Magyarország nagyon sok vízbázisa "ásványvíz" minőségű. És ez nem reklám, ezek a tények. Innentől kezdve, teljesen felesleges palackozva megvenni, amikor a csapból frissen kapod a jó minőségű vizet.

2020. ápr. 18. 00:10
 22/29 anonim ***** válasza:
76%

"Ne haragudj, de mit szedtél ízekre? Említettem a designer vizeket, erre elkezdtél olyan sületlenségekről beszélni, minthogy a kávégép 20 bar gőzzel főzi le a kávét. "

Mindent cáfoltam, tételenként egyesével. Csak értelmezni kéne.

Nem mondatonként, mint másodikban, hanem egyen elolvasva az egész szöveget!

De akkor leírom csak neked ugyanazt még egyszer.

Nem lehet semmiféle dizájner víz, csak a képzelgéseidben, vagy nagyon amatőr dilettánsok csinálhatnak ilyet!

Mert egy komoly kávégép 20 báros vízgőzzel főz.

Ebből 2 dolog következik:

-Kicsapódnak a karbonátok, vízkő képződik.

-Mivel nagyon apró furatokon áramlik a gőz, a vízkő pillanatok alatt eltömíti.

Ezért a 0 nk fokos vízen kívül, minden más víz teljesen alkalmatlan egy profi kávéfőző gépbe.

Minden mindennel összefügg, szépen le van vezetve, tételesen, csak egy kicsit odafigyelve kéne elolvasni.

Nem egymástól függetlenül olvasni a szavakat, meg a mondatokat. Szöveg értelmezésnek hívják egyébként.

Meg mi az, hogy nehéz eldönteni , igaz e?

Mit nehéz eldönteni a tényeken?

Szerinted fantáziálok?

Szerinted kitalálom a kémiát meg az ioncserélést? Csak a fantáziámban létezik?

Vagy hogy hogy kell kávét főzni?

Mutass már egyetlen olyan ipari kávéfőzőt, amihez nem kell ilyet használni:

[link]

De egyébként a linkelt oldalon olvashatsz egy kis elméletet is:

[link]

Legörgetve, a második bekezdés a vízlágyítás.

Hogy számodra is értelmet nyerjen, ami oda le van írva, elmagyarázom neked!

Tehát amikor a lehető legrosszabb vízről beszél, amit egy ilyen kávégépbe tehetünk, a 22-24 fokos karsztvizek, annak kb olyan a hatása mint bármiféle ásványvíznek, hiszen az ásványvíz pont attól az, amitől karsztvíz a karsztvíz. Magas ásványtartalmú talajrétegeken, mészkőhegységeken szűrődik keresztül.

Szóval ha szakirányú dolgokról van szó, érdemes egy kicsit óvatosabban fogalmazni, ha nem vagy szakmabeli.

3 perc főzősműsortól még senkiből nem lesz vendéglátós, úgyhogy nem éri meg okoskodni, mert kizárásos alapon csak beégés lehet a vége.

2020. ápr. 18. 05:36
 23/29 anonim ***** válasza:
36%

Én csak annyit fűznék hozzá, lehet hogy Magyarország ivóvízbázisa "ásványvíz" minőségű, de ugyanakkor joggal tarthat még valaki - pl. a kérdező - azoktól a vegyszerektől (pl. fluor, klór vagy egyéb)amiket a vízművek az ivóvízbe "tisztítás céljából" kevernek. Lehet hogy a nagy részét eltávolítják, mielőtt a vízvezeték hálózatba kerülne, de "maradványok" még így is fordulhatnak esetleg elő benne.

Előfordulhat olyasmi is, hogy az ivóvíz esetleg "arzénnel szennyeződött". (Nem gyakori, de volt már rá példa.)

Esetleg valamilyen hiba miatt, amely a vízvezetékben keletkezett (pl. repedés vagy hasonló) az ivóvíz beszennyeződik (pl. láthatóan sárgás vagy nem természetes "víz színű" lesz).

Vagy mondjuk biológiailag lesz fertőzött; ritka ugyan, de előfordulhat, hogy a vezetékes ivóvizet férgek szennyezik be - volt már rá példa erre itthon szintén.

Tehát senki ne ítéljen el egy embert (jelen esetben a kérdezőt) csak azért, mert nem a vezetékes ivóvizet használja főzés céljából.

Lehetséges egyébként, hogy a fenti rendkívüli események egyike sem áll fent, a kérdező egyén csupán ódzkodik a csapvízbe kevert vegyszerektől. Amit amúgy meg tudok érteni, mert én, amióta beszereztem egy vízadagolót és hozzá az ásványízes ballonokat, azóta a csak is és kizárólag ilyen vizet fogyasztok.

Mivel én már évek óta csak ilyen "ballonos vizet" iszom, észrevettem, hogy igenis VAN ÍZE A VÍZNEK. Pl. az olyan ásványvíz, amiben több az ásványi anyag (esetleg más a Ph érték) ott a víz érezhetően "testesebb" (pl. nem csúszik olyan könnyen, nehezebben nyeli az ember). A kevesebb ásványi-anyaggal rendelkező vizek esetében viszont olyan érzése van az embernek, mintha "levegőt inna". Ellenkező esetben ott a "csapvíz", ami az én esetben kifejezetten olyan érzést kelt bennem, hogy elkezd kaparni a torkom tőle és nem esik jól, amikor leér a gyomromba.

Nos ezért tartok otthon - és a kérdezőnek is ezt javasolom - aktív szénbetéttel ellátott vízszűrőt. Ha nincsen semmilyen különösebb baja az ivóvíznek, akkor ez mégiscsak olcsóbb megoldás, mint a folyamatos ásványvíz (vagy ballon) vásárlás.

Mellesleg kérdésre válaszolva: Én semmi esetre sem javasolnám a szénsavas ásványvizet húslevesbe (inkább palacsintatésztába) mert félő hogy a leves emiatt savanyú lesz, ami nem egy pozitív tényező húslevesnél.

2020. ápr. 18. 08:24
 24/29 anonim ***** válasza:
21%

#22: Figyelj, hagyjuk ezt a kávégép témát. A designer víznek az a célja, hogy a kávé a lehető legjobb ízű legyen, amit befolyásol a víz sótartalma, ezért kevernek sajátot. Nem állítom, hogy a vendéglátóhelyek nagy része csinálja, mert sokan megelégszenek a lágyított vízzel, ez inkább a "hardcore" kávézók asztala. Másodlagos cél nyilván az, hogy ne vízkövesedjen a kávégép, de ez a része nem tartozik a kérdéshez.

Egyébként a szabvány espresso 9-12 bar nyomás és 86-95°C fok közötti hőmérséklet kávéfajtától függően. A 20 bart és a vízgőzt nem tudom honnan szedted, ha vízgőzt eresztenél át az őrölt kávén, akkor annak ihatatlan, keserű íze lenne. Vízgőzzel maximum a tejet szokták gőzölni, de azt sem 20 barral.

Részemről ennyit a kávéról, most térjünk vissza a kérdéshez! Én továbbra is állítom, hogy a víz befolyásolhatja az ízeket és a főzési időt... Még egyszer: Nem azt állítom, hogy biztosan jobbak lesznek az ízek a lágyított víztől, azt mondom, hogy más lesz és könnyebben puhulnak meg az ételek tőle, ez a saját tapasztalatom.

2020. ápr. 18. 19:55
 25/29 anonim ***** válasza:
83%

Csapvíz teljesen jó főzni, de aki szerint a víz mindegy az olyan fűszeresen főz, hogy mindegy is. Az íz jó részét ugyanis az oldott sótartalom adja.

Teljesen más az íze az ételnek, ha pl Brita szűrővel szűrt vízzel csinálja az ember, mintha csapvízzel, mivel más az oldott anyag tartalom.

Ettől független szénsavas vízből levest nem lehet csinálni. Palacsintához viszont tuti jó

2020. ápr. 23. 15:20
 26/29 anonim ***** válasza:
70%
Az ilyen buta és értelmetlen kérdéseket miért engedik kiemelni? Ráadásul úgy, hogy jött már válasz nem kevés.
2020. ápr. 23. 21:47
 27/29 anonim ***** válasza:
76%
Mert növelik a statisztikákat. Senki nem lehet olyan naív, hogy azt gondolja, ezt bárki komolyan írta ki. Csak provokál és még várja a további válaszokat. Ha valaki ilyen buta lenne, azért több mint 20 válasz után csak elszégyelné magát
2020. ápr. 24. 00:32
 28/29 anonim ***** válasza:
15%
ha nincs akkor szénsavmentes ásványvíz, akkor csapvíz, ha az sincs, akkor szénsavas ásványvíz, jól kikeverve
2020. ápr. 24. 23:51
 29/29 anonim ***** válasza:
83%

Na most jött el a pillanat, hogy ezt a baromságot törlöm a kérdések közül.

Egyre betegebb a világ!

2020. ápr. 25. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!