Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért tart nekem ilyen sokáig...

Miért tart nekem ilyen sokáig a főzés? Másnak 15-20 perc alatt kész, én 1 óráig főzöm.

Figyelt kérdés
Pl svéd húsgombocnál,de ez más receptre is igaz.A receptek általában 15-20 perc főzési időt írnak,de nekem annyi idő alatt nyers marad.

2020. ápr. 4. 23:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Más recepttel dolgozol, más hőfokon...
2020. ápr. 5. 00:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:
Nem más recept.A recept szerint 15 perc,de múltkor is vissza kellett rakni,mert nyers maradt.
2020. ápr. 5. 00:48
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy, hogy a gázláng hogyan ég. Pl.a sütőben ha feltolod nagy hőfokra, a külseje megég a sütinek, de belül nyers marad.

Függ az edény falának vastagságától is. De pl.hús esetében az állat korától is, hogy milyen gyorsan fő, sül meg. Egy idősebb állat húsa mindig hosszabb időt igényel.

2020. ápr. 5. 06:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 MancsWolf ***** válasza:
100%
Gáznál függ a gáz fajtájától is. PB(palackos) gáznak sokkal nagyobb a fűtő értéke mint a földgáz( vezetékesnek). Saját tapasztalat is, ugyanaz a kotyogós kávéfőző palackos gázon 5 perc, földgázon 10perc alatt fő le. De villanynál is attól függ az adott lap hány w/kw leadására képes. Öszetett. Receptek csak írnak valamit, tényleges időpontot a körülmények adják.
2020. ápr. 5. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
En meg palackos gázon 2-3 -szor annyit vártam egy teavizre is, mint vezetékesen.
2020. ápr. 5. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is mindig sokkal tovább tart a főzés annál, amit írnak a receptben. Én eddig betudtam annak hogy sokat tötymörgök főzés közben, illetve hogy a valóságnál kevesebbet írnak a receptben.
2020. ápr. 5. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Néhány helyen csak főzési időt írnak, de az nem világos, hogy ez az alapanyagok előkészítésének, a konkrét hőkezelésnek, vagy mindkettőnek az ideje.


A hőkezelés idejét növelheti, ha nagyobb darabok vannak az ételben. Pl nagyobb gombócok, nagyobb darab répák, stb.

2020. ápr. 5. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél egy élelmiszerhőmérőt! Kizárt, hogy egy húsgombócot 170-180 fokos olajban egy óráig kelljen sütni!! Szénné ég ennyi idő alatt.
2020. ápr. 5. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Írhatnál egy pár példát. Pl a svéd húsgombócnál milyen recept alapján mekkora gombócokat milyen módszerrel, mekkora hőfokon főzöd hogy egy óra alatt fő meg? Igaz hogy megesik hogy alulbecsülik a receptek vagy befolyásolja mindaz amit előttem írtak, de ez 20 perces recepteknél tapasztalatom szerint maximum 5-10 perces eltérést szokott jelenteni. Ha a 20 perc és az egy óra is a tiszta főzési időre vonatkozik (tehát onnantól számítva hogy a gázra kerül a gombóc, nem beleszámítva a zöldségek darabolását meg a húsgolyók összegyúrását meg ilyeneket) akkor az inkább nálad lesz valami egyedi hiba - rossz a gáz vagy nem jó technikával készíted, esetleg nagyon rossz receptekből főzöl.
2020. ápr. 5. 23:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:

Ez volt a svéd húsgombóc


[link]

2020. ápr. 5. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!