Miért tart nekem ilyen sokáig a főzés? Másnak 15-20 perc alatt kész, én 1 óráig főzöm.
Figyelt kérdés
Pl svéd húsgombocnál,de ez más receptre is igaz.A receptek általában 15-20 perc főzési időt írnak,de nekem annyi idő alatt nyers marad.2020. ápr. 4. 23:46
1/14 anonim válasza:
Más recepttel dolgozol, más hőfokon...
2/14 A kérdező kommentje:
Nem más recept.A recept szerint 15 perc,de múltkor is vissza kellett rakni,mert nyers maradt.
2020. ápr. 5. 00:48
3/14 anonim válasza:
Nem mindegy, hogy a gázláng hogyan ég. Pl.a sütőben ha feltolod nagy hőfokra, a külseje megég a sütinek, de belül nyers marad.
Függ az edény falának vastagságától is. De pl.hús esetében az állat korától is, hogy milyen gyorsan fő, sül meg. Egy idősebb állat húsa mindig hosszabb időt igényel.
4/14 MancsWolf válasza:
Gáznál függ a gáz fajtájától is. PB(palackos) gáznak sokkal nagyobb a fűtő értéke mint a földgáz( vezetékesnek). Saját tapasztalat is, ugyanaz a kotyogós kávéfőző palackos gázon 5 perc, földgázon 10perc alatt fő le. De villanynál is attól függ az adott lap hány w/kw leadására képes. Öszetett. Receptek csak írnak valamit, tényleges időpontot a körülmények adják.
5/14 anonim válasza:
En meg palackos gázon 2-3 -szor annyit vártam egy teavizre is, mint vezetékesen.
6/14 anonim válasza:
Nekem is mindig sokkal tovább tart a főzés annál, amit írnak a receptben. Én eddig betudtam annak hogy sokat tötymörgök főzés közben, illetve hogy a valóságnál kevesebbet írnak a receptben.
7/14 anonim válasza:
Néhány helyen csak főzési időt írnak, de az nem világos, hogy ez az alapanyagok előkészítésének, a konkrét hőkezelésnek, vagy mindkettőnek az ideje.
A hőkezelés idejét növelheti, ha nagyobb darabok vannak az ételben. Pl nagyobb gombócok, nagyobb darab répák, stb.
8/14 anonim válasza:
Vegyél egy élelmiszerhőmérőt! Kizárt, hogy egy húsgombócot 170-180 fokos olajban egy óráig kelljen sütni!! Szénné ég ennyi idő alatt.
9/14 anonim válasza:
Írhatnál egy pár példát. Pl a svéd húsgombócnál milyen recept alapján mekkora gombócokat milyen módszerrel, mekkora hőfokon főzöd hogy egy óra alatt fő meg? Igaz hogy megesik hogy alulbecsülik a receptek vagy befolyásolja mindaz amit előttem írtak, de ez 20 perces recepteknél tapasztalatom szerint maximum 5-10 perces eltérést szokott jelenteni. Ha a 20 perc és az egy óra is a tiszta főzési időre vonatkozik (tehát onnantól számítva hogy a gázra kerül a gombóc, nem beleszámítva a zöldségek darabolását meg a húsgolyók összegyúrását meg ilyeneket) akkor az inkább nálad lesz valami egyedi hiba - rossz a gáz vagy nem jó technikával készíted, esetleg nagyon rossz receptekből főzöl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!