Összerogyik az omlós tészta, ha azt pici gúla-formákként szeretném kisütni?
Szóval ha úgy kb. 3-4 centi magas, 20 forintosnyi alapú gúlácskákat formázok a tésztából... Mármint úgy, hogy kb. 3 mm vékonyra nyújtott tésztából csinálnám csak amolyan gúla-palástokat és a közepük ÜRES!
Tehát mint valami mini-bohócsapkák....
Egy műanyag játékkal tudnám szépen megformázni, és a sütőpapírra helyezni.
Szerintetek megsül ez így, ilyen formában, és tartani fogja az alakját, vagy pedig összerogyik-összefolyik sütés közben?
Vagy esetleg milyen tésztareceptet tudnátok javasolni, ami inkább nem esne össze????
(Egyébként sütés után kis krémet töltenék bele, és így használnám fel máshoz....)
Biztos, hogy összerogy, ahogy a vaj megkapja a meleget, ha egyáltalán meg tudod formázni. Ilyeneket viszont lehet kapni.
Hát akkor lehet sütőpapírból csinálok alá....
A vaj olvadása miatt valami "másabb" tésztára gondoltam, szóval amiben kevés vaj van. Az se baj, ha kissé keményebb lesz, most a forma lenne a lényeg....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!