Tésztát hogy kell pontosan befőzni?
Figyelt kérdés
A tésztát beteszem a vízbe, besózom, bevárok 30 percet az elég?2020. ápr. 2. 15:57
1/8 anonim válasza:
A zacskón rajta van, olvasd el, hány percig kell a SÓS, forró vízben főzni - (nem "befőzni")
2/8 A kérdező kommentje:
Valami házi tészta. Nincs semmi a zacskóra beírva.
2020. ápr. 2. 16:05
3/8 anonim válasza:
Felforralsz vizet (sokat!), teszel bele sót, amikor forr, beleteszed a tésztát, lejjebb veszed a tüzet, néha megkevered (figyelsz, mert könnyen kifut), kb 8-10 perc múlva puhának kellene lennie, de 5 perc után egy darabot próbálj meg, hogy eléggé megfött-e, ha nem, akkor kis idö múlva újra tegyél egy próbát vele.
30 perc alatt teljesen szétfö, ehetetlen csiriz lesz.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2020. ápr. 2. 16:14
5/8 A kérdező kommentje:
Kész lett. Beettem az egészet nutellával. Nagyon finom volt.
2020. ápr. 2. 16:33
7/8 anonim válasza:
(Amúgy a szóhasználat: a tésztát vagy megfőzni, vagy esetleg kifőzni szokás (ez inkább régebbi szövegekben gyakori tapasztalatom szerint). De persze ahány ház, annyi szokás, hogy mit hogyan mondanak. A szakácskönyvek szóhasználata tipikusan az, amit leírtam.)
8/8 anonim válasza:
A tésztát MEGfőzzük, a vizet MEGsózzuk, várunk, és MEGesszük.
Nem pedig "be".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!