Ha reggel elkészítenem a tésztát a kiflihez, és beteszem a frizsiderbe (8körül), és kiveszem 16h körül, akkor várnom kell majd hogy megkeljen?
Nem, az addigra meg fog kelni.
16 órakor tegyél be egy másik tepsibe 2 dl vizet a sütő aljára. Kapcsold be a sütőt és ha jó nagy gőz van bent, akkor tedd be a sütnivalót. 6-8 perc után vedd ki a vizet, a kifli meg sülhet tovább.
Ja, azt nem említetted, hogy a kifliket reggel már a tepsibe teszed ?
Mert ha még csak 16 órakor akarod formázni a tésztát, akkor várnod kell még vele a sütés előtt.
Nem , úgy gondoltam hogy akkor formázom miután kivettem.
Ha mégis előtte formázom, akkor hagyjam hogy megkelljen a tészta és úgy formazzam vagy rögtön miután begyúrom?
Egyik lehetőség, hogy....Miután begyúrod a tésztát, rögtön formázod, tepsibe teszed és berakod a hűtőbe. Amikor hazaérsz kiveszed, és amíg felmelegszik a sütő addig szobahőmérsékleten kelni hagyod.
A másik megoldás, hogy... A bedagasztott tésztát hűtőbe teszed, amikor hazaérsz megformázod, tepsibe teszed és hagyod legkevesebb fél órát kelni. Ezután sütöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!