Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől eshet össze a tiramisu...

Mitől eshet össze a tiramisu kréme a sütimen?

Figyelt kérdés

Jó álló habosnak kellene lennie ehelyett folyós lesz.

Tojásfehérjét verek habbá és keverem el a mascarponéval.



2020. márc. 21. 20:54
 1/10 anonim ***** válasza:
90%

Fehérjét?? Sárgája kell bele!

[link]

2020. márc. 21. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
88%
Sargaja kell
2020. márc. 21. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
79%
Rakoczi turos Tiramisu módra :)
2020. márc. 21. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
75%

"Tojásfehérjét verek habbá és keverem el a mascarponéval."


...és ezt a "remek receptet" honnan sikerült összeszedned?

2020. márc. 22. 01:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 Béla211 ***** válasza:
35%

A tojássárgáját szinte fehere felverted annak is szinte ha nak kell lennie a fele cukorral.

És a kulonfelvert tojásfehérjenek olyan kemény habnak kell lennie hogy ha felemeled a fejed felé ne essen a fejedre. És óvatosan kell a hozzá adni a jól felvert mascapornes tojasargas krémhez ha túl kevered folyékony lesz. Az sem baj ha kis ha darabok maradnak benne. És egy éjszakát érdemes hűtőbe tenni.

2020. márc. 22. 05:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

#5

A tiramisuba egyáltalán nem kell a tojásfehérje.

Amit te írsz az a piskótatészta.

2020. márc. 22. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 Béla211 ***** válasza:
74%
Nézetek már utána vannak olyan receptek amik nem használnak hozzá mert rengeteg változat van. De az olaszoknál többségében használnak. Így lágyabb lesz és szaftosabb viszont kevésbbé szépen tálalható. Piskótához liszt is kell. És a fehérjéhez sem kerül cukor.
2020. márc. 22. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

#7

30 évet éltem Olaszországban folyamatosan és azóta is az évből 6 hónapot ott töltök (most nem).

Soha nem hallottam ezt a tojásfehérjés variációt, de az 1-es válaszoló linkje (Gianni) pontosan le is írja az autentikus receptet.

Ettől még mindenki úgy csinálja ahogy akarja és a produktumát úgy nevezi ahogy akarja,...aztán születnek az ilyen kérdések, mint ez.

2020. márc. 22. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok: pont azért kerestem hiteles linket a kérdezőnek, mert tudtam, hogy jönnek a kekeckedők, h de nembis jó, ha en a saját receptemetvírom. Én is éltem ott,nplusz értekbis a témához. Szerintem ez a tojásfehérjézés olyan igazi "oldjuk meg okosba" szaporítás, mert régebben drága volt a mascarpone...
2020. márc. 22. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

Végignéztem párat...

Ha olasz recepteket nézünk:


Ott van Gennaro.

Ő a tojássárgás mascarponés krémbe felvert fehérjével és tejszínnel készíti.

https://www.youtube.com/watch?v=HykFyrhuyMk


Másik olasz receptben pedig tejszínt tesznek bele.

https://www.youtube.com/watch?v=UNRwY7wkn-g


Magyar receptek közül Mautner Zsófi, Miele főzőiskola, Szoky konyhája, Street Kitchen, Bp-i familia, Cookpad is tesz bele fehérjét.

Egyedül a Nosalty nem!


Szóval nem egyértelmű.

És tejszínt is az olaszok.

2020. ápr. 6. 12:37

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!