Mitől eshet össze a tiramisu kréme a sütimen?
Jó álló habosnak kellene lennie ehelyett folyós lesz.
Tojásfehérjét verek habbá és keverem el a mascarponéval.
Fehérjét?? Sárgája kell bele!
"Tojásfehérjét verek habbá és keverem el a mascarponéval."
...és ezt a "remek receptet" honnan sikerült összeszedned?
A tojássárgáját szinte fehere felverted annak is szinte ha nak kell lennie a fele cukorral.
És a kulonfelvert tojásfehérjenek olyan kemény habnak kell lennie hogy ha felemeled a fejed felé ne essen a fejedre. És óvatosan kell a hozzá adni a jól felvert mascapornes tojasargas krémhez ha túl kevered folyékony lesz. Az sem baj ha kis ha darabok maradnak benne. És egy éjszakát érdemes hűtőbe tenni.
#5
A tiramisuba egyáltalán nem kell a tojásfehérje.
Amit te írsz az a piskótatészta.
#7
30 évet éltem Olaszországban folyamatosan és azóta is az évből 6 hónapot ott töltök (most nem).
Soha nem hallottam ezt a tojásfehérjés variációt, de az 1-es válaszoló linkje (Gianni) pontosan le is írja az autentikus receptet.
Ettől még mindenki úgy csinálja ahogy akarja és a produktumát úgy nevezi ahogy akarja,...aztán születnek az ilyen kérdések, mint ez.
Végignéztem párat...
Ha olasz recepteket nézünk:
Ott van Gennaro.
Ő a tojássárgás mascarponés krémbe felvert fehérjével és tejszínnel készíti.
https://www.youtube.com/watch?v=HykFyrhuyMk
Másik olasz receptben pedig tejszínt tesznek bele.
https://www.youtube.com/watch?v=UNRwY7wkn-g
Magyar receptek közül Mautner Zsófi, Miele főzőiskola, Szoky konyhája, Street Kitchen, Bp-i familia, Cookpad is tesz bele fehérjét.
Egyedül a Nosalty nem!
Szóval nem egyértelmű.
És tejszínt is az olaszok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!