Van egy kis serpenyőnk direkt erre a célja. (nagyon kicsi)
Teszek bele zsírt. Megvárom míg kicsit megolvad. A mosogató szélén elütöm a tojást (mert olyan éle van, hogy a célnak pont megfelel). S felverés nélkül egyből beleteszem. Majd megsózom, s kavargatom/felverem ott.
Nem kell túlspilázni.
Fogsz egy teflonos serpenyőt, 1 pici olajat raksz rá, felforrósítod, beleütöd a tojásokat, só, bors rá, aztán egy lapos fa spatulával összehányod az egészet. 2 perc alatt kész.
Nem verem fel a tojásokat (3), de forró zsírba - olajba - vajba keverem el (akkor nem tapad az edényre) és kevergetve lágyra sütöm. Így üresen legjobb vajon sütve.
Ha olyan a kedvem, akkor zsíron üvegesre pirítok felkockázott hagymát és arra ütöm a tojásokat, vagy ha tartalmasabbat akarok reggelizni, szalonnán sütöm alá a hagymát. Ha ennél is erősebbet akarok, akkor a szalonna után kolbász is megy bele. Ha a belevalók számát tovább bővítem, akkor már nem rántotta a neve. A tojásokat csak abban az esetben verem fel, ha omlettet sütök, de az a rántottától abban tér el, hogy lepényszerűre van sütve kevergetés nélkül.
Külön edényben villával felverem, pici tejet öntök bele, forró vajban megsütöm. Fűszerezésnek legtöbbször só és frissen őrölt fekete bors megy bele, néha egy kis snidling ha olyanom van. Néha sajtot is reszelek a tetejére.
A mindenféle zöldségeket én nem szeretem belesütni, inkább külön sütöm és mellette tálalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!