Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Stefania vagdalt keszitesenel...

Stefania vagdalt keszitesenel hasznaltok format vagy siman husba nyomkodjatok a tojast?

Figyelt kérdés

2020. márc. 10. 13:17
 1/10 anonim ***** válasza:
81%

Nem használok formát, mert volt, hogy probléma volt kiszedni.

De az az igazság, hogy a fasírtot jobban szeretem gombóconként kisütni, mert a kérge a legfinomabb.

2020. márc. 10. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
De a stefaniat ugye a sutoben sutik es nem serpenyoben? (Nem csinaltam meg)
2020. márc. 10. 13:33
 3/10 anonim ***** válasza:
86%

Én nem használok semmilyen formát (mivel nincs).

Amikor én csinálom, akkor először is kikenek egy tepsit alaposan mangalica zsírral, utána beszórom azt a rész zsemlemorzsával, ahová a stefánia alapja kerül.


Kézzel szépen kiformázom a fasírt téglalap alakú alapját, ami maga a fasírt alap lesz, arra jönnek a főtt tojások (a tojások végét általában mindig levágom, hogy jobban illeszkedjenek egymáshoz). Utána jön rá többi darált hús, amit szépen elegyengetek a tojásokon (egy kvázi alul lapos, felül hengeralakot kapok ezáltal). A tetejét aztán megkenem olvasztott mangalica zsírral és megszórom zsemlemorzsával.


Nálam a darálthús vastagság; 3 cm az alap, a fedőréteg pedig kb. 2,5 cm, alul zsiradék, fölötte zsemlemorzsa, afölött a stefánia alapja, annak a felületén szintén zsiradék és zsemlemorzsa.


180 fokon kb. 60 percig sütjük. A végén, a fedőt levéve, a tetejét aranybarnára sütjük (kb. 15 perc alatt) 200 fokon.

2020. márc. 10. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
37%

Sütőben sütöm.


A fűszerezett darált húst elosztom kétfelé. A tepsibe teszek alufóliát, megkenem olajjal, ráhelyezem a hús felét, sorban rárakom a főtt, meghámozott tojásokat, rárakom a hús másik felét. Megformázom az alufólia segítségével. Egy kicsit ráhajtom az alufóliát az oldalára. A tetejére nem!


180 fokon sütöm kb. 40 percet.

2020. márc. 10. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
76%
Én formában sütöm, mert akkor lesz egy kis kérge, vagy héja. Ha csak úgy bedobom egy halomba a sütőbe, nekem mindig főtt hús állaga lesz, azt nem szeretjük.
2020. márc. 10. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

"a tojások végét általában mindig levágom, hogy jobban illeszkedjenek egymáshoz"

Ez nekem eddig miért nem jutott eszembe?! Köszi a tippet!

Amúgy én baconnel bélelt formában sütöm

2020. márc. 10. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
87%

"Amúgy én baconnel bélelt formában sütöm"

Ez mekkora ötlet! Köszi a tippet. :D

2020. márc. 10. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
76%

#1

[link]

2020. márc. 10. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
83%

Én egy folpackon kinyújtom a húst, kézéllel nyomok bele vájatot, abba mennek a tojások. (A vájatnál figyelni, hogy alul ne legyen túl vékony a fasírt anyag)


A folpack segítségével oldalról rábillentem a szélét fel a tetejére, mindkét oldalon, és nagyjából elegyengetem, hogy a tojásoknál ne legyen levegős.


Aztán szintén a folpack segítségével az egészet megemelem, és belefordítom a tepsibe. Tehát az alja kerül felülre.

Az addigi munkálatoktól az alja (immár teteje) szép sima lesz, max a szélét kell kicsit ívesre simítani. Az egyenetlen teteje meg megy alulra, az ráér ott igazodni sütés közben ahogy akar. :)

És nem teszem formába.

2020. márc. 11. 05:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

...amúgy ha jó állagú a fasírt, ez a felhajtogatás, meg megfordítás, simán megcsinálható folpack nélkül, csak érzéssel kell hozzányúlni.

Csak a környezetvédők kedvéért mondom, mert engem is egyre jobban kezd bosszantani a fölösleges műanyag felhasználás.

2020. márc. 11. 05:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!