Mitől kemény a grizgaluska?
Figyelt kérdés
Úgy csinaltam: 3tojas 15dkg gríz
Kicsi szodabikarbona nahyon kevés
Sos vízben főztem meg 10-12percet
2020. márc. 7. 16:09
1/8 anonim válasza:
Sok a tojás és hagyni kell állni a masszát mielőtt kifőzöd.
2/8 A kérdező kommentje:
Hagytam állni
Kettő tojás elég akkor ?
2020. márc. 7. 16:19
3/8 Béla211 válasza:
Hagytad állni miután össze állítottad?
4/8 A kérdező kommentje:
Igen hagytam állni.
2020. márc. 7. 16:31
5/8 anonim válasza:
Kicsit több szódabikarbóna és levegősebb lesz.
6/8 anonim válasza:
Tovább főzzed. A tojás mennyisége mindegy, hogy 2 vagy 3. Lényeg, hogy annyi grízt kell beletenni, hogy könnyen lehessen keverni. Jó sűrű palacsinta állagú legyen. Majd pihentetni kell kb 1 órát. Akkor jó hogy, ha ilyenkor már vágható állagot kap. Ezt a mennyiséget kb 2,5 liter sós vízbe kell szaggat i, ami nem zubog csak pezseg, de forrjon.Addig kell főzni míg meg nem puhul. Ha ügyesek vagyunk és eltaláltuk a keménységet elég 5 perc. De ha keményebb akkor fél óra is lehet. Én 65 éves vagyok és még nekem sem sikerül mindig ahogy szeretném. Azt is megfigyeltem, hogy a házi tojásból jobb mint a boltiból. Én nem szoktam soha beletenni szódabikarbónát. Feltöröm a tojásokat teszek bele sót jól összekevertem és beleteszem a grízt. Sok sikert!
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm akkor az is lehetett a hiba hogy zuborgott főtt erősen a viz.
2020. márc. 7. 18:22
8/8 anonim válasza:
Ha nagyon forr akkor széthull az egész. Szerintem még tovább kellett volna főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!