Hogy kell olyan curryt csinálni, aminek van íze?
Most ettem a tegnap elkészített currys csicseriből, és hatalmas csalódás volt, lényegében rizses csicseriborsót majszoltam, semmi íze nem volt. Pedig szerintem még kicsit több fűszert is raktam rá, mint amennyit a recept írt.
Ennek állítólag valami fűszeres kajának kellene lennie végül...
Van valami trükkje, hogy kijöjjön rajta az íz? Vagy hogy kellene készíteni az ilyen currys dolgokat?
Ha curryt főzünk mi úgy kezdjük hogy olajon megdinszteljük a fűszereket.
Pl kardamon egészbe, chilli, fahéj rúd, szegfűszeg. Az olajban jól kioldódik az íz anyag, aztán erre rá a hús vagy a zöldség, aztán vízzel felenged és ekkor jön rá a porpaprika és egyép porok pl kurkuma.
Amit én rakok bele ha vega:
-2-3 édesburgonya (előfőzött)
-3 sárgarépa
-1 hagyma
-marék spenót
-4 ek mazsola
-1 paradicsom (de szétfőzve)
-csicseriborsó (konzerv)
És mango chutney van mellé meg poppadom
thai curry ugyanez, de abba már delikáteszebb dolgok vannak, thai fűszerek meg:
-kaliforniai paprika
-zöldborsó
-zöldbab
-csirke
-lótusz gyökér
-bambuszrügy
-rák
Csirkéből dettó így, kb mint a pörköltet olyan lassan puhára főzni. Csontos részekből érdemes, szárny, comb stb
A rizst én köretnek mellé adom, általában a kókuszosra esik a választás mert az különösen finom, jól jön a sós/csípős az édeskés mellé.
Ez nekem ízletes szokott lenni, és mindent érezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!