Hogy kell olyan curryt csinálni, aminek van íze?
Most ettem a tegnap elkészített currys csicseriből, és hatalmas csalódás volt, lényegében rizses csicseriborsót majszoltam, semmi íze nem volt. Pedig szerintem még kicsit több fűszert is raktam rá, mint amennyit a recept írt.
Ennek állítólag valami fűszeres kajának kellene lennie végül...
Van valami trükkje, hogy kijöjjön rajta az íz? Vagy hogy kellene készíteni az ilyen currys dolgokat?
Mennyi curryport tettél bele...? Vagy milyen fűszereket???
fokhagyma-gyömbér-chili-hagyma megvolt???
1-2 evőkanál curry simán kell egy két-háromszemélyes adagba!
#1
Mivel érzékeny vagyok a fűszerekre, csak másfél ek curryfűszert raktam bele. Plusz hagyma, fokhagyma, gyömbér. Chilit nem raktam, nem szeretem a csípőset.
Most alig ettem belőle, mert teljesen, tökéletesen ízetlen. Mintha semmi fűszer nem lenne benne.
érzékeny a fűszerekre értsd: nem szeretem, ha brutál fűszeres
Nem allergia vagy ilyesmi, kicsit rosszul fogalmaztam.
A "brutál fűszeres" és a totál ízetlen között azért vannak még fokozatok.
A titok, a fokozatos, kismértékű fűszerezés és a kóstolgatás! Aztán amikor eléred azt az állapotot, hogy ízlik, abbahagyod a további fűszerezést.
Az elejétől kezdve folyton fűszereztem, nem emlékszem már hogy hányszor terítettem meg a készülő étel tetejét fűszerrel. :)
De mégse érződik rajta semmi.
Ha a recept 2 ek curryt ír, akkor legalább a duplája kell ahhoz, hogy legyen íze!
A magyar receptek általában le vannak szelidítve, szóval nyugodtan tegyél bele jóval többet.
Az az "íz" nem tud "kijönni", amit nem teszel bele!
Meg az sem mindegy, mennyi alapanyaghoz teszel mennyi füszert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!