Hogy kell olyan curryt csinálni, aminek van íze?
Most ettem a tegnap elkészített currys csicseriből, és hatalmas csalódás volt, lényegében rizses csicseriborsót majszoltam, semmi íze nem volt. Pedig szerintem még kicsit több fűszert is raktam rá, mint amennyit a recept írt.
Ennek állítólag valami fűszeres kajának kellene lennie végül...
Van valami trükkje, hogy kijöjjön rajta az íz? Vagy hogy kellene készíteni az ilyen currys dolgokat?
Maga a recept valami külföldi oldalon volt, indiaiak írtak alá hogy szerintük elég sok a fűszer ami belekerül. :D
Én 1-2 hete vettem ezt a fűszerkeveréket, tegnap bontottam meg mikor nekiálltam.
Sót is tettem bele még külön.
Egyre kevésbé értem. :(
Más ételeket is készítettem már úgy, hogy erőspaprikát kihagytam, és azok jók lettek... :/
A "külföldi" oldalon akik ítak indiaik, feltehetöen ottani, jó minöségü és friss füszerekre gondoltak.
Az, hogy nemrég vetted, nem jeletni azt, hogy a füszered tényleg friss, másrészt a legtöbb itt-ott kapható füszer eleve nem minöség, leginkább szemétnek nevezhetö, rossz, íztelen.
Ajánlani esetleg tudsz olyat, ami szerinted minőségibb?
Ezt is egy csomó idő volt, mire végre be tudtam szerezni, nem tudom hol lehet még ilyeneket venni...
Milyen fűszert vettél...?
Csak kíváncsiságképpen...
Én az Ázsia boltban szoktam vásárolni, azok elég megbízhatóak. Egynémely szupermarketes curry keverékben a kurkumán kívül alig van valami... az meg csak a színét adja.
Hú most nem emlékszem, de van benne többféle fűszer, az biztos.
Mondjuk nekem az a furcsa, hogy se a hagymát, se a paprikát, se a paradicsomot, semmit nem érezni rajta... mintha a meglevő ízeket is elszívta volna. :D
Majd megpróbálok felhajtani másféle fűszert, és azzal próbálkozni. Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!