Tempuratészta - vegán panír?
Bevált receptet keresek, amiben nincs tojás vagy tej/tejtermék, tempura készítéséhez.
Amiket eddig probáltam, azokkal nem voltam megelégedve, mert túl sürü, nehéz volt, amire emlékszem, az meg laza, levegös, majdnem piskótaszerüen könnyü.
Kipróbált recepteket, tippeket szeretnék, a füszerezésre is jó lenne pár ötlet.
Köszi a válaszokat!
A tempuratésztában eleve nincs tej!
Azt viszont sajnos nem tudom, hogy a tojást ez esetben mivel lehet helyettesíteni... Ugyanis az fogja össze a tésztát! Ha pusztán csak jéghideg vízzel kevered ki a keményítőt, az soha nem fog feltapadni és az olajban tésztaként viselkedni.
Na, itt találtam valamit
Azt írja, hogy ez az "aquafaba" zöldséglé, ő csicseriborsó levét használta.
Köszi!
Azt tudom, hogy nem kell bele eredetileg tej, de a legtöbb receptben mégis írtak bele és ezeket a tippeket ki akartam eleve iktatni.
A linket megnézem, remélem, jó lesz.
Próbáld ki az indiai Pakora (sült zöldségek) tésztáját.
20 dkg csicseriborsó liszt
1 kávéskanál só
¼ kávéskanál őrölt bors
1/2 kávéskanál fahéj
1/4 kávéskanál chili
1/4 kávéskanál kurkuma
kicsi hideg víz
A csicseriborsó lisztet a fűszerekkel alaposan összekeverjük, majd a hideg víz hozzáadásával sűrű palacsintatésztát készítünk.
A zöldségeket egyenként belemártogatjuk a tésztába, és forró olajban kb. 5-8 percig sütjük.
Ha megsült, papírtörlőn alaposan leitatjuk
A konkrét tésztához nagyon nem tudok hozzászólni, de itt van, hogy mikkel helyettesíthető például a tojás sütéskor:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!