Hogyan csináljam a csokitortát?
Nézd meg itt, ezt én töltöttem fel, nagyon egyszerű, és nagyon fincsi, találsz róla képet is:)szolj ha elkészitetted :)
Tömény étcsokoládétorta tetején tejcsokoládé ganache-sal
16 dkg étcsokoládé
8 dkg vaj
3 tojás
3+3 szűk evőkanál cukor
Tetszés szerinti ízesítők, például:
1 evőkanál szárított levendulavirág
fél biocitrom reszelt héja
(de lehetne chili, narancshéj, fahéj, gyömbér, Earl Grey tea, kardamom, stb., stb.)
A ganache-hoz:
10 dkg tejcsokoládé
1,2 dl tejszín
1 ág friss rozmaring (vagy az alaptortához passzoló más ízesítő)
A sütőt előmelegítem 180 fokra és kivajazok egy 20 cm átmérőjű tortaformát.
A vajat és a csokoládét vízgőz fölött összeolvasztom, hozzáadom az ízesítőket, hűlni hagyom.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből a cukor felével kemény habot verek, a sárgáját pedig a cukorral fehéredésig krémmé keverem. A csokis keveréket tojássárgás krémbe keverem, majd óvatosan beleforgatom a habot is.
Beleöntöm a formába, majd k.b. 10 percig sütöm. Akkor jó, ha a széle már megemelkedett, de a közepe még remegős.
Ha kihűlt, egy éjszakára (vagy egy nappalra) hűtőbe teszem.
A ganache-hoz a tejszínt óvatosan felforralom, beleteszem a rozmaringot, állni hagyom, míg a tejszín átveszi az ízét. Leszűröm, majd a tejszínbe beleolvasztom a csokoládét és miután kihűlt, habosra keverem. A habos, de még kissé folyós masszát a tortára csorgatom, és a hűtőben dermedni hagyom.
20:07!
Nagyon tetszik a recept és nem is bonyolult, remélem majd a páromnak ízleni fog :)
Szülinapjára csinálom, meglepetésként.
A habzsákba jó ha egy tojás fehérjét porcukorral kevert habbal töltöm ?
Persze! Nem kell krémmel diszitened, ha meg is marad a krém, felhasználhatod kekszhez is, vagy más sütihez is..
Nekem ez volt az első tortám, és azota is én vagyok a torta felelős :)
A krémje sem olyan émelyítő:)
Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsokat!
Jöhetnek még :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!