Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljam a csokitortát?

Hogyan csináljam a csokitortát?

Figyelt kérdés
Valami egyszerű recept kellene!
2010. júl. 23. 19:42
 1/7 anonim ***** válasza:
2010. júl. 23. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:

[link]


Nézd meg itt, ezt én töltöttem fel, nagyon egyszerű, és nagyon fincsi, találsz róla képet is:)szolj ha elkészitetted :)

2010. júl. 23. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Tömény étcsokoládétorta tetején tejcsokoládé ganache-sal


16 dkg étcsokoládé

8 dkg vaj

3 tojás

3+3 szűk evőkanál cukor

Tetszés szerinti ízesítők, például:

1 evőkanál szárított levendulavirág

fél biocitrom reszelt héja

(de lehetne chili, narancshéj, fahéj, gyömbér, Earl Grey tea, kardamom, stb., stb.)

A ganache-hoz:

10 dkg tejcsokoládé

1,2 dl tejszín

1 ág friss rozmaring (vagy az alaptortához passzoló más ízesítő)


A sütőt előmelegítem 180 fokra és kivajazok egy 20 cm átmérőjű tortaformát.

A vajat és a csokoládét vízgőz fölött összeolvasztom, hozzáadom az ízesítőket, hűlni hagyom.

A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből a cukor felével kemény habot verek, a sárgáját pedig a cukorral fehéredésig krémmé keverem. A csokis keveréket tojássárgás krémbe keverem, majd óvatosan beleforgatom a habot is.

Beleöntöm a formába, majd k.b. 10 percig sütöm. Akkor jó, ha a széle már megemelkedett, de a közepe még remegős.

Ha kihűlt, egy éjszakára (vagy egy nappalra) hűtőbe teszem.

A ganache-hoz a tejszínt óvatosan felforralom, beleteszem a rozmaringot, állni hagyom, míg a tejszín átveszi az ízét. Leszűröm, majd a tejszínbe beleolvasztom a csokoládét és miután kihűlt, habosra keverem. A habos, de még kissé folyós masszát a tortára csorgatom, és a hűtőben dermedni hagyom.

2010. júl. 23. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

20:07!

Nagyon tetszik a recept és nem is bonyolult, remélem majd a páromnak ízleni fog :)

Szülinapjára csinálom, meglepetésként.

A habzsákba jó ha egy tojás fehérjét porcukorral kevert habbal töltöm ?

2010. júl. 23. 20:20
 5/7 anonim válasza:

Persze! Nem kell krémmel diszitened, ha meg is marad a krém, felhasználhatod kekszhez is, vagy más sütihez is..

Nekem ez volt az első tortám, és azota is én vagyok a torta felelős :)

A krémje sem olyan émelyítő:)

2010. júl. 23. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:
ha habot csinálsz,tegyél még hozzá egy fél csomag habfixet, akkor tutira nem esik össze!
2010. júl. 23. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsokat!

Jöhetnek még :)

2010. júl. 23. 20:47

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!