A pitetésztába egész tojás tesztek, vagy csak a sárgáját?
Régen sütöttem és már nem emlékszem a bevált receptemre.
A neten az egyik így írja, a másik meg úgy, de melyik a finomabb? Illetve az is fontos, hogy melyik a kezelhetőbb, amikor pl. ráteszem a felső lapot, melyik nem esik szét atomjaira, illetve melyik amelyik kevésbé ragad a (lisztezett)sodrófára?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Van olyan recept, ahol egyáltalán nem írnak tojást, csak egy-két ek. jéghideg vizet.
Én sárgáját szoktam beletenni, de van úgy, hogy belepottyan az egész tojás... :-D
KOnkrétan mit sütsz?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Köszi! Azért kérdeztem, mert sós piténél nem játszik az alábbi "képlet".
Édes sütinél az alap pitetészta (linzertészta) a 3:2:1 arány.
Liszt-vaj-cukor
Tehát 30 dkg liszthez teszel 20 dkg vajat és 10 dkg cukrot. Ahogy előbb írtam, vannak receptek tojás nélkül, és tojássárgával, meg egész tojással is.
Mindjárt írok neked egy bevált almáspite receptet, abban pl. tejföl és bor is van.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ez egy elég nagy tepsihez való recept:
30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 5-10 dkg cukor (ízlés szerint) 2 tojás sárgája, 2 ek. tejföl, 1 ek. fehérbor, fél kk. só.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Még mindig én vagyok... :) 1-es
Régebben ezt is sütöttem, gyakorlatilag ugyanaz, csak bor helyett citromlé.
Persze margarin helyett vajat használok MINDIG.
Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy!
Ezt az utolsót fogom elkészíteni, mert bor amúgy sem lett volna itthon.
Kedves 77%-os, minden válaszodat maximálisan hasznosnak találtam, de egyedül sajnos nem vagyok elég a 100%-hoz.
Remélem jönnek még, akik hasonlóan értékelnek!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!