Üdv. Grill hús sütéséhez ajánlottak kukorica keményítőt. A pác amit használok nagyon megpuhítja a húst és ennek kiküszöbölésére. Van ezzel kapcsolatban tapasztalata valakinek? Thx!
Milyen pácot használsz, milyen húshoz, mennyi ideig?
Mert a zacskós kész pácok tartalmaznak húspuhítót is.
Esetleg ha te fűszereznéd be (vannak receptek) akkor ez nem fordulna elő ilyen mértékben.
De milyen hús?
Mert mondjuk a csirkemellnek elég a pácoláshoz 1-2 óra.
Marhahúsnak, vadhúsnak kellhet 2 nap is.
Sertésnek testrészenként változó, száraz combnak 1 nap, tarjának, szűzpecsenyének 1 éjszaka.
Őszintén szólva én sem értem ezt a keményítő dolgot, én is a pácolásban keresném az okot.
Hova tennéd a kukoricakeményítőt? A pácba? Vagy a pácból kivett húst forgatnád meg vele?
Na mindegy! Életemben nem hallottam erről a módszerről, pedig nagyon benne vagyok a főzésben, idestova 40 éve.
A pácolásnak a húspuhítás az elsődleges célja, miközben fűszereket is juttatunk a húsba. Én elsőként a csirkénél elhagynám az ecetet, mert a savas pácokat nehezen sülő húsoknál szokták alkalmazni.
A kukoricakeményítőt meg hagyd el, mert butaság!
a csirkecomb eleve nagyon finom puhara sul (legalabbis mi igy sutjuk) szojas, mirines pacban, kicsontozva. nem lenne jo kemenyen szerintem, miert nem
jo nektek puhan?
#4
3-as vagyok és kérdeztél tőlem.
Nem,nincs tapasztalatom pácolásnál semmilyen keményítővel, de másoktól sem hallottam erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!