Örököltünk egy szántóföldet, amit 5 éve nem használtak. A gazt levágtuk, ezután mit milyen sorrendben tegyünk, hogy jövőre bevethető legyen?
Ősszel szántás, esetleg trágyázással egybekötve, utána egy tárcsázás, tavasszal egy kombinátor vagy nehézfogas és vethető.
De ez minden esetben igaz, ez csak egy általános irány, a föld saját tulajdonságai határoznak meg sokmindent (homok? kötött talaj? mélyen fekvő vizes terület? mit akarsz belevetni? stb...)
Bocs:
De ez NEM minden esetben igaz --> ezt akartam írni.
Ha nem gazos akkor tárcsázzátok meg most ősszel!
Majd tavassal szerves trágyázzátok meg és szántsátok meg!
És vethetsz bele pl: kukoricát vagy ricát.
Vagy ha gabonát akarsz bele vetni akkor most (amit lesz rá időd) szántsd meg ha megbírod a szárasság miatt. és a gabona vetése előtt egy pár nappal megtárcsázod és lehet is vetni! majd tavasszal meg műtrágyázod a gabonát. és ha szükséges meg gyomirtózod. Ezt tapasztalatból mondom mert magam is mezőgazdász vagyok. Én személy szerint ha homoktalajról van szó akkor bevetném ROZZSAL mert az tisztítja a földet! Ha pedig kötött talajról van szó akkor meg búzával! Vagy még van egy lehetőség beveted lucernával tavasszal Akkor most megtárcsázod tavassal megszántod és megtárcsázod és elveted a lucernát (ez a legolcsóbb hosszú távra mert a lucernát 4-5 évig csak kaszált adnod és báláztatnod kell. Én ezeket tudom ajánlani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!