Laminált padlóburkolat alá tehető osb lap szintkülönbség kiküszöbölésére?
2 szoba. Összesen 20m2. Kb 1,5cm ről van szó. 15mm es obs-re gondoltam. 1 emeleti lakás, alatta garázsok vannak.
Ha osb lapból lehetséges akkor alá vagy fölé kell elhelyezni párazáró fóliát?
PVC párazáró fólia, OSB, polifoam alátétfólia, laminált padlólap.
Ez a helyes rétegrend.
Érdemes vastagabb 5mm-es polifoam-ot rakni, jobban csillapítja a zajt.
AZ OSB és a padlólap egyben elég jól tud már "zuhogni" járkálás közben.
Bár ha nem zavar benneteket akkor mehet 2mm-es polifoammal is.
A teljes végleges rétegvastagságot ne felejtsd el összeadni, mielőtt megveszed az OSB-t. Nehogy túl magas legyen a szinted.
Még annyit, hogy az OSB lapokat érdemes rögzíteni az aljzat betonba, valami egyszerű 6X40mm-es beütős dübellel.
Tudom hogy ezzel "kilyukasztod" a fóliát, viszont hangcsillapításban nagyon sokat számít, hogy fixen a betonhoz van szorítva az OSB.
Az a pár 6mm-es furat meg nem befolyásolja a párazárást az OSB alatt.
Ha csak másfél centi, akkor én nem kísérleteznék az osb-vel, mert ha nem válik be, akkor mit kezdesz a sok OSB lappal amit felszedsz?
Szerintem padlopon.pormentes, tiszta felületes lesz.
Aljzatkiegyenlítőre a gatyája rámegy. "Anyagszükséglet: 1,5kg/m2/mm"
Vagyis 1 zsák 1mm rétegben 16m2-re elég, 5900 Ft (OBI). Ebből kéne neki minimum 20 zsák, és néhány szabadnap, mert 1 körben nem önthető ki a 1,5cm.
Kérdező: végül mi lett a megoldás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!