Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csont nélküli csülökből lehet...

Csont nélküli csülökből lehet kocsonyát főzni? Ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés
Semmilyen kocsonyahúst nem találtunk a boltba, de erre azt mondta az eladó, hogy jó lesz. Bőr van rajta, úgy tudom ettől kocsonyásodik meg, ugye? Vagy kellene csontos hús is bele?
2020. jan. 6. 11:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
25%
Egyedül a csülök túl kevés hozzá, vagy vegyél lábat, börkét, vagy fözz bele csirke farhátat - ezt utána ki lehet dobni, ha nem szreted - , akkor garantáltan beköt. (Ha semmiképpen nem akarsz csirkét bele, akkor valószínüleg zselatin kekk hozzá)
2020. jan. 6. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
63%

Hogyne lehetne, a legjobb, mert már ki sem kell csontozni, tökéletes választás.

Ugyanúgy kell elkészíteni, mint bármely más kocsonyahúsból főznéd.

2020. jan. 6. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
71%
Természetesen lehet belőle főzni, csak nagyon drága, én egy-két füstölt körmöt, vagy egy füstölt első csülköt is tennék hozzá.
2020. jan. 6. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
81%
Attól is függ, hány tányérral akarsz főzni. Elvileg elég, ha nem tíz literes fazékkal főzöd. Gondolom, azért kérdezed, mert nincs más hozzávalód. Nem a csont a lényeg a kocsonyánál.
2020. jan. 6. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:
Ha lenne itthon más hozzávaló, nem kérdeztem volna. Ez volt csak a tescoba tegnap, babával ilyen hidegbe meg nem szaladgálok, ha nem muszáj. Csak a páromnak akarok főzni pár tányérral. Köszi a válaszokat, felraktam, majd kiderül milyen lesz. Még sose csináltam egyébként kocsonyát.
2020. jan. 6. 12:15
 6/14 anonim ***** válasza:
85%

#5

Szerintem nem lehet elrontani. (kivéve, ha elsózod).

Jó sok fokhagymát tegyél bele, az a lényege!

2020. jan. 6. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
96%
A lényeg, hogy a forrástól számítva sokáig (2-3 óra), és nagyon lassú tűzön főzzed. Mielőtt kiadagolod, egy merőkanálnyi lét tegyél ki lapos kistányérban a hidegre, próbának. Ha megalszik, akkor jó a kocsonyád. Ha nem köt meg teljesen, tegyél bele étkezési zselatint (nem édességhez valót).
2020. jan. 6. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
97%

Én 5-6 órát főzöm a kocsonyát, éppen csak hajszálnyit mozog a felszíne, szerintem ez a csülökre is érvényes.

Megjegyzem, nekem a sima húsleves is bekocsonyásodik másnapra.

2020. jan. 6. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
5%
Nem lehet.
2020. jan. 6. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
70%
Csak a csülöknek a bőrétől nem fog megkötni. Tudom, tapasztalat. Jól írták itt páran, (akik jól le lettek nullázva), hogy kell még hozzá bőr, köröm/láb. Csak attól, amit vettél, nem lesz kocsonya belőle.
2020. jan. 6. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!