Sous vide vízfürdőben miért mérik külön a hús maghőmérsékletét?
Figyelt kérdés
Éttermek profi szakácsai miért állítják a vízfürdőt pl. 57 Celsiusra, de a hús maghőmérsékletét csak pl. 52 fokig engedik emelkedni, és ha eléri ezt a hőmérsékletet, akkor kiveszik. Miért jobb ez így, mintha beállítanák rögtön 52 Celsiusra?2020. jan. 5. 17:43
1/2 anonim válasza:
Mert van hőveszteség. Eleve a hús hőmérséklete alacsonyabb és mivel a víz csak a hőközlő közeg ezért van veszteség mire eléri a húscentere is az 52 celsiust.
2/2 A kérdező kommentje:
Áh, értem. Nagyon szépen köszönöm a választ.
2020. jan. 6. 17:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!