A receptbe az van írva, hogy vízfürdőben a forrástól számítva 10 percig gőzöljük. (ezt a műveletet hogyan kell csinálni? )
Az adott valamit beleteszed egy tüzálló tálba, ezt ráteszed egy lábasra, amiben vízet forralsz, és közben kevergeted (nem a vizet, hanem a valamit).
Amikor az is felforrt, akkortól méred a 10 percet. De a keverést nem szabad abbahagyni, mert akkor leég/kicsapódik, attól függöen, hogy miröl van szó.
Nem tudom, hogy miről van szó , illetve mi a recept, de olyan is van, hogy vízzel töltött (valamilyen szintig )tepsibe kell állítani a gőzölendő anyagot, amik kerámia, vagy egyéb hőálló edényekben, őzgerincben vannak, és sütőben kell kigőzölni. ezt szokták vízfürdőnek nevezni,
én a gőz fölött (ahogy előzőekben írták )tojáshabot cukorral felverni, pudingos krémet szoktam csinálni, valamint csokit olvasztani.
a recept ismerete nélkül nehéz eldönteni miről is lehet szó.
Akkor a kidunsztolás. lábasba állítod a tele üvegeket, vizet öntesz bele annyit, ameddig lehet, nem mocorognak az üvegek. elkezded lassan forralni gázon, ne zubogjon, inkább csak gyöngyözzön. amikor letelt a 10 pernyi forrás, lezárod a gázt és hagyod a fazékban kihűlni cuccot.
utána mehet a helyére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!