Pörköltet mennyi ideig kell főzni?
Ez rengeteg mindentöl függ, miböl készíten, milyen öreg volt az állat, melyik részét használod.
Egyetlen biztos módszer, hogy megkóstold.
Egy csirkepörkölt már fél óra alatt jó lehet, egy marhának meg akár 4-5 óra is kellhet.
Én még sosem főztem , sütöttem marhát.
Hogy lehetséges az, hogy a marhát "éppen csak" megsütik és jó, de főzve 4-5 óra ?
Vagy figyelembe kell venni , hogy érlelt marha, vagy friss vágású ?
Igazából nem is tudom, hogyan lehet megkülönböztetni?
4!
Sütni pl a bélszínt szoktak, ami puha hús, pár perc alatt valóban megsül, ellenben főzni inasabb húst szoktak, ami nehézen puhul
ma 13:15-ös: a marhánál (meg a disznónál is) vannak olyan húsrészek, amelyet hirtelen sütésre alkalmasak, ezeket tényleg pár percig kell sütni, és ehetö, meg vannak, amelyek fözésre/párolásra valók, ezek csak hosszabb ideig tartó hökezelés után lesznek puhák.
Ezért is nem mindegy, milyen fogáshoz milyen húsfélét választ valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!