Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Chilis babot probalt mar...

Chilis babot probalt mar valaki borsoval?

Figyelt kérdés

Nem valami helyett tennem bele, hanem pluszba.

Hus, bab, kukorica, borso.

Ha valaki probalta, milyen volt?

Vegul is mindegyikhez szoktuk enni kulon-kulon, pl.rizibiziben, vagy egyebekben.


2020. jan. 3. 17:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%
Bármit beletehetsz, de az akkor már nem chilisbab.
2020. jan. 3. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:

Miért ne lenne chilis bab?

Nem az a neve, hogy borsónélkülikukoricásbab.


Egyébként nem ez volt a kérdés...

2020. jan. 3. 18:15
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Én megmondom az őszintét, a kukoricát nem szeretem a csilis babba. Igazából csináltam borsóval is ezt az ételt, különösebben olyan volt az íze a borsónak, mint a babnak (nem tudom megmagyarázni miért, lehet hogy azért, mert hüvelyes zöldségek közé tartoznak...)

Szerintem össze passzol a kettő, de ugye ízlések és pofonok ez.

Ha konzerves babból csinálod, akkor ügyelj arra, hogy ha teszel borsót a csilis babba, akkor külön főzd meg a borsót, mert nem biztos hogy megpuhul az ételben. Én minden esetre a konzerveset választom, mert hamarabb készen lesz a kaja :D

Ha pedig nem konzerveset csinálsz, akkor főzd meg egy edényben a kettőt.

2020. jan. 4. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Én is erre tippeltem, hogy különösebben érezni sem fogom.

De ma kipróbálom.

Mini konzervborsó van itthon, az mennyiségre ugye nem sok, meg puha, csak a végén dobom majd bele az edénybe.

A bab is konzerv, az pár perc alatt kész.

Majd megírom, hogy milyen lett.

2020. jan. 4. 10:59
 5/12 anonim ***** válasza:
80%

# 2

Össze lehet zagyválni bármit... töltöttkáposztába is tehetsz borsót, vagy kukoricát... Kérdés, mi lesz a végeredmény.


Egyébként a chilisbabhoz alapvetően NEM kell kukorica sem - ez is olyan magyar kreálmány.

2020. jan. 4. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:

Ugyanmár, utolsó... ez nem vérre megy.

Kicsit lehet saját ízlésedre formálni bármit, attól még nem kell neki más nevet adni.

Ennyi erővel a nagy sztár-séfek ételeit is mind lehetne fikázni, hogy az nem is az...


Ha én a húslevesbe nem teszek hagymát, akkor az nem húsleves?

Ennyire ne kössünk már bele az élő fába is!


A chilis bab azért chilis bab, mert van benne bab, és csíp. Ennyi.


A kukoricás változat pedig NEM magyar kreálmány. Legalább ne írj baromságot!

Írd be nyugodtan a google keresőjébe, hogy "chili bean", egy csomó találatot kidob, és tessék, ott a kukorica!


A lényeg: beletettem a borsót. Semmivel sem lett rosszabb. Színesebb lett. Meg több rostot eszel. De az ízén semmit nem változtatott. Ha csukott szemmel eszed, rá sem jöttél volna, hogy van benne borsó is. Amúgy jó volt, már csak a rost miatt is teszek be legközelebb is, ha lesz itthon.

2020. jan. 4. 14:22
 7/12 A kérdező kommentje:

Amúgy néztem újra a google keresést, mert épp be akartam zárni azt az ablakot.

Sok képen szórnak a tetejére sajtot... eszembe sem jutna.

Egyik képen snidling is van a sajton.

Tessék.

És ez még mindig csilis bab!

Nem csak úgy lehet megcsinálni valamit, ahogy te csinálod!

2020. jan. 4. 14:24
 8/12 anonim ***** válasza:
73%
a sajt es ujhagyma (nem sniing) alap a csilisbabon. ettem igazi texmex csilis babot kozep amerikaban, isteni volt, de kukorica valoban nem kell bele. kiserletezgetni lehet, de az mar inkabb valami vegyes ragu mint csilis bab :) es ha szereted a borsot, nyugodtan tegyel bele. e is csinaltam mar kismillio “egyedi” etelt :D igy kivantam es kesz. csak akkor azt mar nem ugy hivom, ahogy az eredetit. hanem egy kis valami, “en” modra :D szoval hajra, ha szereted es igy erzed jo lesz (nem szeretem a borsot, az ujitasokat viszont igen)
2020. jan. 4. 23:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

Még egyszer: nincs ilyen, hogy nem kell bele kukorica!

Nincsenek kőbe vésett szabályok.

Honnan veszed, hogy az nem csilis bab, amiben kukorica van?

Ha 10000 recept van a neten, amibe kell, akkor miért állítod újra és újra, hogy nem kell?

Mi az, hogy sajt és hagyma alap?

Nálam nem alap.

És mégis cs.b.-ot eszek!

Nem én-féle vegyes mixet, hanem cs.b.-ot.

Nem értelek.


Vagy van egy ősi szakácskönyv, amiről nem tudok, és csak az az eredeti recept tekinthető annak, az összes többire meg nem lehet rámondani?

Van rá valamiféle szabadalom, vagy védjegy, mint pl. a Dobos-tortára?

2020. jan. 5. 11:33
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha úgyis azt csinálod, amit akarsz, akkor miafenéért teszel fel kérdést itt...???


:-DDD

2020. jan. 5. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!