Tudtok elronthatatlan csokitorta receptet?
Hétfőn csináltam egyszerű piskóta lapot, tettem bele kakaóport is hogy barna legyen. Új sütő van és nagyon rosszul sül benne minden, a piskóta is sajnos túlsült, nem égett meg, de keményebb lett az állaga a vártnál.
A csokikrémem nagyon finom mindig, a középső réteget most kókuszreszelékes krémmel kentem be, nem túl édesre csináltam.
Hogy lehet könnyű állagú piskótát sütni?
/F/
Ugyan nem piskóta, de nem nehéz recept, a tészta pedig nagyon könnyű, levegős lesz és aki nem tudja, miből készült, azt hiszi, piskóta.
3 nagy tojás ketté választva, a fehérje nagyoin kemény habbá verve. A sargaja 110 gr cukorral feheredesig verve, majd 50gr gríz(buzadara) és egy evőkanál mandulaliszt bele. Ebbe nagyon óvatosan, hogy ne törjön, bele kell forgatni a tojáshabot. A tesztat ket kulon formaba kell elosztani es úgy megsütni kb 20-30 perc alatt siman sütőben, 160 fokon.
Krémnek pedig ganache a legjobb és legegyszerubb: 100gr etcsoki 100tejszinben felolvasztva
Ha a normál piskótatésztába teszel pluszban kakaóport, akkor sokkal sürübb, nehezebb lesz.
A kakaós piskótához a liszt egy részét lehet helyettesíteni kakaóval, azaz a kimért (4-8-evökanálnyi) lisztböl kiveszel 2-3 evökanállal (az összes mennyiséghez képest többet vagy kevesebbet, és helyette teszel kakaóport, így ugyanolyan laza lesz a tészta. De nem szabad sok kakaót tenni bele, mert a kakaópor tartalmaz zsiradékot is, ezért nehezebben lehet belöle laza, könnyü tésztát készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!