Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudtok elronthatatlan csokitor...

Tudtok elronthatatlan csokitorta receptet?

Figyelt kérdés

Hétfőn csináltam egyszerű piskóta lapot, tettem bele kakaóport is hogy barna legyen. Új sütő van és nagyon rosszul sül benne minden, a piskóta is sajnos túlsült, nem égett meg, de keményebb lett az állaga a vártnál.


A csokikrémem nagyon finom mindig, a középső réteget most kókuszreszelékes krémmel kentem be, nem túl édesre csináltam.


Hogy lehet könnyű állagú piskótát sütni?


/F/


2019. dec. 25. 13:23
 1/4 anonim ***** válasza:
94%
a sütődet kell kitapasztalni.., mert így hiába írják le a legjobb receptet az sem fog sikerülni, hiszen irtad is hogy új és rosszul sül benne minden. valószínűleg nem így van, csak nem tudod még hogy mit melyiken süsd
2019. dec. 25. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
80%

Ugyan nem piskóta, de nem nehéz recept, a tészta pedig nagyon könnyű, levegős lesz és aki nem tudja, miből készült, azt hiszi, piskóta.


3 nagy tojás ketté választva, a fehérje nagyoin kemény habbá verve. A sargaja 110 gr cukorral feheredesig verve, majd 50gr gríz(buzadara) és egy evőkanál mandulaliszt bele. Ebbe nagyon óvatosan, hogy ne törjön, bele kell forgatni a tojáshabot. A tesztat ket kulon formaba kell elosztani es úgy megsütni kb 20-30 perc alatt siman sütőben, 160 fokon.

Krémnek pedig ganache a legjobb és legegyszerubb: 100gr etcsoki 100tejszinben felolvasztva

2019. dec. 25. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
91%
Ha van lehetőséged várni vele, akkor érdemes lenne, holnapra meg fog a krémtől puhulni.
2019. dec. 25. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
93%

Ha a normál piskótatésztába teszel pluszban kakaóport, akkor sokkal sürübb, nehezebb lesz.

A kakaós piskótához a liszt egy részét lehet helyettesíteni kakaóval, azaz a kimért (4-8-evökanálnyi) lisztböl kiveszel 2-3 evökanállal (az összes mennyiséghez képest többet vagy kevesebbet, és helyette teszel kakaóport, így ugyanolyan laza lesz a tészta. De nem szabad sok kakaót tenni bele, mert a kakaópor tartalmaz zsiradékot is, ezért nehezebben lehet belöle laza, könnyü tésztát készíteni.

2019. dec. 26. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!