Mindenevők! A kutya-, és macskahús fogyasztásàval mi pontosan a probléma?
A kérdésem nem a vegetarianusokhoz szól, az ő véleményük ismert előttem, azt érteni vélem.
De milyen ellevetése van fenti húsok ellen azoknak, akik képesek két pofàra enni a csülkös pacalt, a sült kolbászt, meg az egyéb "nyalànksàgokat"?
Vannak állatok, akiket azért tartunk, hogy megegyük, pl marha, sertés, tyúk
Vannak, amiket azért, mert szeretjük őket/őrizzék ezeket az állatokat pl kutya, macska
A nyúl meg átmenet a kettő közt, bár nyilván normális ember nem eszik hosszúszőrű dísznyulat.
Az, hogy az ilyen megkülönböztetés erkölcsileg mennyire helyes, az vitatható, de ez a norma, és, hacsak nem távolkeleten vagy, eléggé rondán fognak rád nézni, ha közlöd, hogy "jaj, tegnap megettem a Morzsit, olyan finom volt a lábacskája"
Semmi számomra SVÁJCBAN, igen SVÁJCBAN is esznek ebet.
(Finom!)
De igazából a tengerimalaci is szinte nyúl. Mi ettük mind a kettőt.
"Vannak állatok, akiket azért tartunk, hogy megegyük, pl marha, sertés, tyúk
Vannak, amiket azért, mert szeretjük őket/őrizzék ezeket az állatokat pl kutya, macska"
De ennek nincs semmi tudományos alapja, kizárólag egyéni preferenciák, amik nagy változatossàgot mutathatnak, lásd. pl. disznóhùs.
Viszont a sertéshús tápláló, akárcsak a marha.
A csirke is addig lett tenyésztve, míg röpképtelen, és régi önmagához képest dagadt nem lett.
A macskák és kutyák anno nem étkezésre lettek kitenyésztve.
Ha éheznék, és nem lenne más, lehet megenném a húsukat, de így, hogy van más választásom, nem teszem, se saját, se más kutyájával/macskájával, mert arra gondolnék: "a mi állatink meleg, szerető otthonban élnek, sok más ismerősimé is. Hogy a fenébe került ez a macska a tányéromra?"
Egyszerű.
1. A közgazdaságtan alapjaihoz tartozik, hogy na a kereslet 0, akkor a kínálat is 0 lesz.
Kèrdezhetném én is, hogy miért nem eszel kaktuszt,abrakot,szalmát stb.
"Kèrdezhetném én is, hogy miért nem eszel kaktuszt,abrakot,szalmát stb."
Mert ezek ember számára emészthetetlenek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!