- só
- só, petrezselyem
- só, petrezselyem, pirospaprika ("piros" rizs)
- só, bors (fehér őrölt bors)
- só. zöldborsó (esetleg + petrezselyem)
- só, sok vöröshagyma
- só, különböző zöldségek (brokkoli, sárgarépa, zöldpaprika, piros szinű paprika, mikor mi van otthon)
- ha sütőben akarok kajaát csinálni, akkor a félig megfőtt rizs belekerül a tepsibe a mindenfélével együtt, és egy vödör tejföl egy vödör reszelt sajttal az ízesítés.
És te? Te hogyan ízesíted?
A 2-es listáját kiegészítve:
görögösen paradicsomkockákkal és fokhagymával ízesíteni
magyarosan lecsóval összefözni
brokkolival vagy/és karfiollal (kis rózsákra szedve) együtt párolni
emellett lehet curryval, kurkumával ízesíteni, szinezni.
Só, bors, és ha ízesre akarom mondjuk sült oldalas mellé, akkor húsleves alaplé. Illetve ha zsírosabb hús mellé lesz köret, akkor az éppen sülő hús alatt lévő zsírból szedek ki, és azon pirítom a rizst.
Ha natúr kell, mert mondjuk vajas csirkéhez lesz, akkor csak só és bors.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!