Ne haragudjatok a hülye kérdésért, kezdő vagyok a konyhában, mostanában kezdtem el magamra főzni, mert nem otthon tanulok. Nincsen ilyen szitás konyhaeszközöm, ezért nagyon macerásan tudom mindig megmosni őket, a fele lepotyog a lefolyóba. :D
Ezért kérdezném, hogy "bajom" nem lesz, ha nem mosom meg ezeket a köreteket főzés előtt? Csak nem lesz olyan pergős az étel, vagy semmiképp ne hagyjam ki?
Mi soha nem szoktuk a rizst megmosni és még élünk😁
2019. szept. 8. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 Miss Endzsi válasza:
Azért szokták megmosni, hogy pergősebb legyen, azt hiszem.
2019. szept. 8. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 anonim válasza:
Ez csak etgy rossz és értelmetlen szokás, ha megfözöd, akkor azzal már fertötlenítödik. Mellesleg semmivel nem koszosabb, mint a tészta, vagy a liszt, ezeket is ugyanolyan módon termesztik, mint a rizst és még sosem hallottam senkitöl, hogy ezeket megmosná elkészítés elött.
2019. szept. 8. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 anonim válasza:
Én sosem mosom meg és még élek.
2019. szept. 8. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 anonim válasza:
Egyedül a sushi rizst szoktam megmosni, hogy ne legyen ragacsos főzéskor. A többit nincs értelme, risotto rizst meg egyenesen tilos.
2019. szept. 8. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 anonim válasza:
Csak akkor kell megmosni, ha azt akarod, hogy ne tapadjanak össze a szemek. Minden más esetben felesleges.
2019. szept. 8. 23:15
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! :)
2019. szept. 9. 00:25
8/10 anonim válasza:
Azóta mosom meg, ahogy a tv-ben régen láttam, hogy mezítláb taposva szabadítják meg a héjától, a törektől, akármitől a rizs szemeket. Azoknak a hinduknak nem igazán volt frissen-mosott a lábuk.
De ízlések és pofonok...
2019. szept. 9. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 anonim válasza:
És gondolod, a "magyar" búzát meg egyeb gabonát tisztábban kezelik? A szemeket a földre öntik és meglehetösen koszosan kerül zsákokba - a te logikád alapján akkor a lisztet is meg kellene mosni
2019. szept. 9. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 anonim válasza:
Úgy tanultam a nagyanyámtól, hogy miután átválogattuk- és gyerekkoromban tényleg voltak benne piszok darabok- kilencszer át kell mosni hideg vízzel. És akkor nem fog összeragadni a rizs.
.... nos, most már semmi válogatás, mosás és így is tiszta és pergős a végeredmény.:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!