Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lakhatok jól napi 500...

Hogyan lakhatok jól napi 500 Ft-ból?

Figyelt kérdés
2019. dec. 10. 08:20
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nagyon jó ötleteket írtatok!

Csak átmeneti. Sajnos diákként egyedül tartom el magam, és elfogyott a nyáron összegyűjtött pénzem, és a diákmeló nem fizet jől, így csak ennyim maradt. Ez volt az utolsó félévem.

2019. dec. 10. 13:14
 12/23 anonim ***** válasza:
96%
Diákmeló ÉTTEREMBEN?
2019. dec. 10. 13:26
 13/23 anonim ***** válasza:
86%
az a baj hogy a konzerv készkaják sem olyan olcsók és még csak nem is laktatóak annyira. tényleg főzni kéne egyszerűbbet és kis adagokban eszegetni hogy ne ingadozzon annyira a vércukrod
2019. dec. 10. 13:45
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Hova valósi vagy? Ha itt vagy a közelben, szívesen adok neked egy pár házi kompótot, lekvárt és mivel csak kettecskén vagyunk a fiammal, így szívesen látnánk az ünnepekre, hogy ne legyél egyedül.
2019. dec. 10. 13:50
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Veszel fél kg. csirkemájat, cca 400 Ft, ledarálod, vagy igen apróra vágod. Zsírban apróra szelt/reszelt hagymát dinsztelt, bele a máj, borssal, egyéb fűszerekkel. Ha kihűlt, kenyérre kenve jó ideig finom.

Hordós apró káposztával csirke csontosát összefőzöd húsos káposztának, egy kis rizs bele, tökéletes kaja. A hordós káposzta nyersen a májas-zsíros kenyeredhez is nagyon jó savanyúság, ráadásul sok benne a C-vitamin.

2019. dec. 10. 16:07
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha budapesti vagy szívesen adok tartós élelmiszereket, pékárut, zöldséget.
2019. dec. 10. 19:02
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

A konzerv szerintem is felejtős.

Ságraborsó 500Ft/kg

Lencse 5-600Ft/kg

Vöröslencse 7-800Ft/kg

Bab 800Ft/kg

Tény, molyolósabb, tovább kell főzni, de szapora, ráadásul a bab és a csicseri tök jól tűri a fagyasztást.

Rizsen kívül árpagyöngyre (gersli), kölesre ránézhetnél ezeknek sem illene sokkal többe kerülni.

Ha már fagyasztás: kukorica, borsó, zöldbab hasonlókból szintén érdemes mirelitet venni. Már csak azért is, mert nem vagy rászorulva, hogy az egészet elfogyaszd egyszerre.

Ez az egyik kedvenc levesem, ha kell mustárral, majorannával tovább tudod ízesíteni: [link]

Lencse piláf: [link]

2019. dec. 10. 21:10
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

A száraz hüvelyesek, (elsősorban a lencse) nagyon jól laktatnak, fehérje összetételük igen hasonló az állati eredetű komplett fehérjékéhez, így kiváló húspótló ételek készülhetnek belőlük, és nem kerülnek sokba. Fontos tudni, hogy gabonafélékkel együtt fogyasztva teljes értékű fehérjéhez jut a szervezetünk.

[link]

2019. dec. 10. 21:43
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
10-es vagyok. Olyan jó érzés olvasni, hogy még itt is adnátok tartós élelmiszert így ünnepek tájékán. Győri vagyok, ha írsz kérdező és ide jársz a Széchenyire, nem Budapestre, szívesen segítek én is. Lisztet, cukrot, olajat, kompótot, lekvárt én is tudok adni. Nem messze lakom az egyetemtől.
2019. dec. 10. 22:29
 20/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, nagyon sok jó ötletet írtok, biztosan megfogadok belőle párat!

Kecskeméten lakok.

2019. dec. 11. 07:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!